Geef hackers geen kans op je werk en thuis!

Belangrijke cybersecurity tips!

 

TIP: Kom naar de Social Media Masterclass op Aruba op dinsdag 20 november om 08.30.  Toegang AWG 375 en betalen kan aan de deur. Klik HIER om direct een WhatsApp te sturen of klik hier voor meer informatie over wat je leert!

 

Uit de resultaten van het jaarlijkse onderzoek van Alert Online van oktober 2018 is gebleken dat de helft van de Nederlanders nog steeds geen maatregelen nemen na cybercrime. De meest voorkomende vormen van cybercriminaliteit in de thuissituatie tref je aan in de onderstaande infographic.

Onderzoek: onvoldoende aandacht op Aruba, Bonaire en Curaçao!

Nu de cijfers in Nederland bekend zijn is het nog belangrijker te kijken wat er bekend is over internetveiligheid op het werk op Aruba, Bonaire en Curaçao. Dat is ook bekend! Uit onderzoek van KPMG research blijkt dat 84% van de ondervraagde bedrijven in de caribbean onvoldoende aandacht heeft voor Cybersecurity. Tijd om internetveiligheid op de kaart te zetten want internetveiligheid is in 2018 zowel thuis als op het werk een belangrijk aandachtspunt.

Meest voorkomende cybercriminaliteit thuis

Cybersecurity is van iedereen!

Op dit moment geef ik al veel inspiratiesessies in Nederland rondom Social Media en Cybersecurity en merk dat werknemers en ondernemers de sessies hoog waarderen. Ik geef begrijpelijke tips jij meteen iets mee kunt in jouw thuissituatie en op het werk. Ik ben online sinds 1991 en kan je zeggen dat ik veel heb meegemaakt. Ik ben zelf ook gehackt! Het gebeurt jou of je bedrijf ook, de vraag is niet of je wordt gehackt maar wanneer. Heb jij je plan klaarliggen?

Het gaat niet alleen maar om techniek maar juist om communicatie en zelf actie ondernemen, maar waar ben je?

Hoe hou je jouw internet veilig? 

Ook op de Antillen geef ik in november 2018 weer Social Media Masterclasses en Incompany trainingen. Daarnaast ook keynote presentaties over het onderwerp Internet Veiligheid op de werkplek. Veelal Cybersecurity genoemd. Het onderwerp Cybersecurity is nu veel in het nieuws. Via e-mail, internet, radio en televisie horen we van ransomware, hacks, datalekken. Maar wat kunnen we doen om ons beter te beschermen online? Na het bijwonen van de Social Media Masterclass of Cybersecurity lezing ben jij beter beschermd! Ik geef je tips waar je direct mee aan de slag kunt. Geef jij je collega’s door dat ik november 2018 langs kom op Aruba, Bonaire en Curaçao?

DON’T BE STUPID!

Een paar jaar geleden deed ik veel projecten waar Social Media het hoofdonderwerp was. Veelal kwam het vraagstuk naar voren: hoe dienen onze medewerkers Social Media te gebruiken?”.  Ik geef altijd als advies om ‘don’t be stupid’-regels te maken. Simpelweg houden die in, dat er op een educatieve wijze wordt uitgelegd wat de do’s en dont’s zijn binnen Social Media kanalen.

Immers: medewerkers komen pas in hun kracht wanneer ze niet bang worden gemaakt. Hetzelfde doe ik tegenwoordig voor het onderwerp cybersecurity. Veel heeft te maken met het bewust laten worden van eventuele gevaren door educatief om te gaan met wat er allemaal kan gebeuren. En erg belangrijk: ook scenario’s te leren bij wat te doen wanneer het daadwerkelijk een keer mis gaat. Niet om bang te maken, maar puur om voorbereid te zijn.

TIP!

Tijdens de Social Media Masterclass in november 2018 op Aruba, Bonaire en Curaçao geef ik je concrete tips waarmee je aan de slag kunt. Uiteraard is het belangrijk om gebruik te maken van internet beveiligingssoftware (zoals virus- of spywarescanning software) van hoge kwaliteit en dat je die regelmatig update. Maar wist je dat je de  toegang tot je apparaten, apps en social media accounts ook extra kunt beveiligen? Bijvoorbeeld door een tweestapsverificatie (dit wordt ook two factor of multi-factor authentication genoemd)?

Je dient dan na het ingeven van jouw wachtwoord nog een extra code in te geven die je bijvoorbeeld via SMS krijgt. Heb jij dit al ingesteld of ben je alleen door een wachtwoord beveiligd? Ik hoef je niet te vertellen dat bij alleen een wachtwoord iemand makkelijk misbruik kan maken en in het ergste geval er vandoor gaat met jouw identiteit.

Stel nu 2-factor authenticatie in voor al je accounts!

Tweestapsverificatie wil dus zeggen dat er meer dan een wachtwoord benodigd is voor het inloggen op een website of applicatie.  Heeft iemand jouw wachtwoord, dan komen ze er alsnog niet in. Meestal moet je ten minste twee van de volgende bewijzen leveren om toegang te verkrijgen:

 • Iets wat je weet, bijvoorbeeld je pincode.
 • Iets wat je bezit, bijvoorbeeld een sleutel of een smartphone. Nog beter is het wanneer deze sleutel telkens een andere code genereert, zoals een security token of de Google Authenticator app. In de Google Authenticator app kun je eenvoudig alle codes opslaan van jouw meeste accounts.
 • Iets wat je bent, bijvoorbeeld een vingerafdruk of een irisscan.

Ik kijk er erg naar uit om trainingen te geven op Aruba, Bonaire en Curacao in november en wil daarom alvast deze tip delen met jullie met betrekking tot Cybersecurity, immers met tweestapesverificatie maak je de kans dat jij de dupe wordt van cybercriminelen weer kleiner.

Wil je meer weten, sluit dan aan bij een van de masterclasses of lezingen op een van de eilanden of stuur een bericht!

 

SOCIAL MEDIA MASTERCLASS EARLY BIRD TICKETS!

 

TICKETS ARUBA 20 NOVEMBER (early bird AWG 275):

Neem contact op met Erik Jan

  Name

  E-mail (*)

  Messaga

   

   

  Tenslotte: Cyber Security is een taak van ons allemaal

  In mijn lezing ‘Cyber Security is van iedereen’ neem ik het publiek op een leuke en inspirerende manier meer in de wereld van het Internet. Wat is jouw rol in het veilig houden van je digitale huis en werkplek? Maak mensen op een leuke, inhoudelijke, enthousiaste en inspirerende manier Cyber Security bewust! Ideaal tijdens bijvoorbeeld een congres, klantendag, seminar, teambuilding of met spoed na een security hack of datalek. Er is een versie voor de overheid en een versie voor commerciële organisaties.

   

  3d-cover-boek

   

  MAAK JE KEUZE:

  EEN INSPIRERENDE LEZING OVER CYBER SECURITY

   

  KOOP HET BOEK
  Snel contact opnemen? Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden

   

   

  Contact opnemen? Vul je gegevens hieronder in

   Name

   E-mail (*)

   Messaga

    

   Laatste berichten

   No Comments

   Sorry, the comment form is closed at this time.