Waarom deze lezing?

Cyber Crime kosten stijgen tot 10 miljard in de Benelux. De eerste bedrijven zijn failliet door hacks. Beveiligen met hardware en software helpt niet alleen. Sancties voor medewerkers ook niet. Wat dan wel? Ik neem je mee in de wereld van Internet en noem de voorbeelden hoe hackers jouw laptop of organisatie kunnen binnenkomen en hoe je veel risico’s simpel voorkomt. KLIK HIER om te kijken wat de inhoud is. Uiteraard hebben we van tevoren een intake, zodat ik de inhoud extra afstem uw wensen en bijvoorbeeld het doel van uw evenement.

Erik Jan Koedijk inspirerende lezing Cyber Security

Mijn achtergrond

Mijn achtergrond met communicatie, security en Internet? Online sinds 1992 en betrokken geweest wereldwijd bij grote security trajecten. Ik introduceerde met SurfControl in 1999 als eerste aanbieder veilig surfen binnen scholen en organisaties en beveiligde met NOKIA en partners de grootste bedrijven ter wereld via secure end-to-end mobility. Iets dat de meeste organisaties vandaag de dag nog steeds niet doen. Ik praat geen bit of bytes maar begrijpelijke taal over internet veiligheid voor iedere doelgroep. Ik ben van mening dat het beste wapen tegen hackers vandaag de dag een internet communicatie veiligheidstrategie is. Mijn achtergrond in internet, communicatie en security maken mijn lezing extra begrijpelijk voor iedereen.

 

Mocht er na de lezing behoefte zijn aan ‘security awareness’ trainingen of security audits dan introduceer ik u aan de beste specialisten uit mijn netwerk.

Inspirerende lezing: Cybersecurity is van iedereen!

In mijn inspirerende lezing ‘Cybersecurity is van iedereen’ neem ik het publiek op een leuke en inspirerende manier meer in de wereld van het Internet. Wat is jouw rol in het veilig houden van je digitale huis en werkplek? Hoe is het allemaal zover gekomen? En wat kun je er zelf tegen doen!

 

Maak mensen op een leuke, inhoudelijke, enthousiaste en inspirerende manier Cybersecurity bewust! Ideaal tijdens bijvoorbeeld een congres, klantendag, seminar, teambuilding of met spoed na een security hack of datalek. Werk je voor de overheid zie op deze pagina een lezing die voor die doelgroep geschikt is. OF: ben je geïnteresseerd in een overzicht van al mijn lezingen, klik dan hier.

 

Vanaf oktober 2018 heb ik weer plek voor personal (business) coaching, meer info klik hier

Neem contact met mij op:

  Naam

  E-mail (verplicht)

  Naam organisatie

  Opmerkingen

  Reset! (mijn onlangs gepubliceerde boek) gaat ook over Cybersecurity awareness

  ICT is essentieel om samen te werken en kent donkere kanten

   

  Als je aan samenwerking denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan ICT. Toch gaat hoofdstuk 2 in mijn boek hierover, omdat we steeds meer data delen en je met oplossingen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn samenwerken binnen en buiten jouw organisatie eenvoudig kunt faciliteren. ICT wordt vooral als iets technisch gezien, voor sommigen als iets ingewikkelds en complex. Terwijl we er buiten ons werk prima mee om kunnen gaan en gebruik van maken.

   

  Het hoofdstuk wordt afgesloten met adviezen van Kevin Mitnick. de meest bekende hacker wereldwijd. Ik sprak Kevin uitgebreid en vroeg hem onder andere hoe het nu kan dat hackers toch binnen komen als bedrijven zo veel aan beveiliging uitgeven. Mijn boek staat in de top 10 van managementboeken in Nederland en kun je hier bestellen. De verzendkosten zijn gratis en wanneer je het boek bestelt kun je het E-Book nadat je het boek hebt ontvangen gratis verkrijgen.

  Wat leert je publiek?

  Kansen zien! Op een bevlogen en inspirerende manier neem ik het publiek mee. Mensen herkennen dat er kansen zijn, dat het niet gaat om techniek maar juist om het bewustworden van je gedrag. Dat je samen nog veel hebt te leren maar dat je eigen omgeving en die van het bedrijf beschermd moet worden. Hand in hand! Men neemt direct mee:

   

  • Hoe krijgt je het onderwerp Cybersecurity op de agenda krijgt.
  • Van kleine ondernemer toch grote organisatie de gevaren leren herkennen.
  • Wat het met je organisatie doet wanneer je bent gehackt.
  • Zichzelf, de familie en de organisatie tegen de gevaren te beschermen.
  • Waarom het de verantwoordelijkheid is van iedereen is.
  • Hoe hackers je bedrijf binnenkomen, ondanks dat je denkt beveiligd te zijn.
  • Gevaren herkennen van slimme apparaten die met internet verbonden zijn.
  • Voorlichting voor werknemers en managers die binnen een organisatie werken.
  • Welke laatste ontwikkelingen er zijn.
  • Legio inspirerende voorbeelden en handvatten die je direct kunt gebruiken.

  Ben je geïnteresseerd?

  Neem contact met me op:

   Naam

   E-mail (verplicht)

   Naam organisatie

   Opmerkingen