Inspirerende lezing: Reset! ICT en de overheid: Cybersecurity & Social Media special

In een wereld waar kennisverspreiding sneller gaat dan ooit raken we langzamerhand de connectie met elkaar kwijt. In de virtuele Internet wereld gebeurt er van alles waar de meesten van ons geen grip meer op lijken te hebben. Krijg grip terug op digitale veiligheid door communicatie. In deze lezing ‘Reset! ICT en de overheid’ neem ik het publiek op een leuke en inspirerende manier mee in de nieuwe wereld. Wat is jouw rol in het veilig houden van je digitale huis en werkplek? Hoe makkelijk is het vandaag om als burger zelf dingen te organiseren en hoe ga je hiermee om? Welke kansen biedt dat?

 

 

Op een leuke, inhoudelijke, enthousiaste en inspirerende manier neem ik het publiek mee en rijk ik nieuwe inzichten aan. Door onder andere gebrek aan technologisch inzicht, werkdruk en berichten in de media lijkt het of medewerkers problemen wel zien en kansen niet. Dat zal na mijn lezing een positieve boost hebben gekregen! Deze lezing is als inleiding tijdens bijvoorbeeld een teambuilding, congres of boardmeeting. Werk je voor een commerciële organisatie zie op deze pagina een lezing die voor die doelgroep geschikt is. OF: ben je geïnteresseerd in een overzicht van al mijn lezingen, klik dan hier.

Waarom deze lezing en Social Media en Cybersecurity inhoud?

We bestellen thuis online boodschappen, we laten een maaltijd bezorgen, we appen met onze partner, we facetimen met onze kleinkinderen en facebooken met die ene collega met wie we het zo goed kunnen vinden. Maar zodra we op het werk aankomen, zijn dit soort dingen gek genoeg ineens een stuk ingewikkelder en kan een klik op de verkeerde link eindigen in een chaos.

Cyber Crime kosten stijgen tot 10 miljard in de Benelux. De eerste bedrijven zijn failliet door hacks. Beveiligen met hardware en software helpt niet alleen. Sancties voor medewerkers ook niet. Wat dan wel? Dat wordt duidelijk tijdens deze inspirerende lezing. KLIK HIER om te kijken wat de inhoud is. Uiteraard hebben we van tevoren een intake, zodat ik de inhoud extra afstem uw wensen en bijvoorbeeld het doel van uw evenement.

 

Voor wie?

Voor iedereen werkzaam voor de overheid.

Erik Jan Koedijk geeft lezingen en workshops

Mijn achtergrond

Mijn achtergrond met communicatie, security en internet? Online sinds 1992 en betrokken geweest (wereldwijd) bij grote security trajecten. Ik introduceerde met SurfControl in 1999 als eerste aanbieder veilig surfen binnen scholen en organisaties en beveiligde met NOKIA en partners de grootste bedrijven ter wereld via secure end-to-end mobility. Iets dat de meeste organisaties vandaag de dag nog steeds niet doen. Ik praat geen bits of bytes maar begrijpelijke taal voor iedere doelgroep. Mocht er na de lezing behoefte zijn aan ‘security awareness’ trainingen of security audits dan introduceer ik je aan de beste specialisten uit mijn netwerk.

Neem contact met mij op:

  Naam

  E-mail (verplicht)

  Naam organisatie

  Opmerkingen

  Reset! (mijn onlangs gepubliceerde boek) gaat ook over o.a. Cyber Security

  ICT is essentieel om samen te werken en kent donkere kanten

   

  Als je aan samenwerking denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan ICT. Toch gaat hoofdstuk 2 in mijn boek hierover, omdat we steeds meer data delen en je met oplossingen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn samenwerken binnen en buiten jouw organisatie eenvoudig kunt faciliteren. ICT wordt vooral als iets technisch gezien, voor sommigen als iets ingewikkelds en complex. Terwijl we er buiten ons werk prima mee om kunnen gaan en gebruik van maken.

   

  Het hoofdstuk wordt afgesloten met adviezen van Kevin Mitnick. de meest bekende hacker wereldwijd. Ik sprak Kevin uitgebreid en vroeg hem onder andere hoe het nu kan dat hackers toch binnen komen als bedrijven zo veel aan beveiliging uitgeven. Mijn boek staat in de top 10 van managementboeken in Nederland en kun je hier bestellen. De verzendkosten zijn gratis en wanneer je het boek bestelt kun je het E-Book nadat je het boek hebt ontvangen gratis verkrijgen.

  Wat leert je publiek?

  Kansen zien! Op een bevlogen en inspirerende manier neem ik het publiek mee. Mensen herkennen dat er kansen zijn, dat het niet gaat om techniek maar juist om het bewustworden van je gedrag. Dat je samen nog veel hebt te leren maar dat je eigen omgeving en die van het bedrijf beschermt moet worden. Hand in hand! Men neemt direct mee:

   

  • Hoe krijgt je het onderwerp Cybersecurity op de agenda krijgt.
  • Van kleine ondernemer toch grote organisatie de gevaren leren herkennen.
  • Wat het met je organisatie doet wanneer je bent gehackt.
  • Zichzelf, de familie en de organisatie tegen de gevaren te beschermen.
  • Waarom het de verantwoordelijkheid is van iedereen is.
  • Hoe hackers je bedrijf binnenkomen, ondanks dat je denkt beveiligd te zijn.
  • Gevaren herkennen van slimme apparaten die met internet verbonden zijn.
  • Voorlichting voor werknemers en managers die binnen een organisatie werken.
  • Welke laatste ontwikkelingen er zijn.
  • Legio inspirerende voorbeelden en handvatten die je direct kunt gebruiken.

  Ben je geïnteresseerd?

  Neem contact met me op:

   Naam

   E-mail (verplicht)

   Naam organisatie

   Opmerkingen