Vijf social media voorspellingen voor 2019

5 Social Media voorspellingen voor 2019

Lees de vijf voorspellingen voor 2019

 

Je kan er vandaag de dag niet meer omheen. Social Media als onderdeel van je bedrijfsstrategie. Ook je klanten digitaliseren en worden steeds meer tech savvy. En als je niet een klein beetje zichtbaar bent op social media heb je sowieso een achterstand op je concurrenten. En dat wil je toch niet?

 

Wat zijn de meest opmerkelijke social media voorspellingen voor 2019? Ik deel ze hieronder met je, zodat je hiermee rekening kunt houden in je marketing- en communicatieplan.

 

1. Video (en video advertenties)

Het aantal traditionele video’s blijft gestaag groeien en domineert binnen het aanbod social media. Voorspelling is dat 85% van de totale traffic in 2019 zal bestaan uit het bekijken van video’s op bijvoorbeeld Snapchat, Instagram, Facebook en YouTube. In 2018 kijken 54% van de internet gebruikers video’s. Adverteren voor of tijdens een video op social media is de nieuwe vorm van wat vroeger de reclameblokken waren op tv.

 

2. Live streaming is hot

Live video’s zijn ook sterk in opkomst. Na het succes op Snapchat, Instagram en Facebook zie je steeds vaker live content. Het is succesvol omdat de korte video’s maar voor een beperkte tijd beschikbaar zijn en dat je ‘live’ meekijkt in het leven van een ander (of het werk). Toepassingsmogelijkheden variëren van Q&A’s, release van een nieuw product of dienst of promotie van een campagne of evenement. Meer inspiratie? Klik hier.

 

3. Chatbots en messenger apps nemen toe

Hoe maak je de afstand tussen jou en de klant kleiner? Hoe maak je het contact met de klant nog ‘persoonlijker’. Door het gebruik van chatbots en messenger apps! We hebben allemaal wel eens gebruik gemaakt van de chatfunctie op Facebook. Deze kan je voor je bedrijfspagina heel makkelijk instellen met vooringevuld vragen. Je krijgt dan op je telefoon een bericht en kunt dan zelf reageren.

 

Geen tijd voor of wil je 24/7 je klant te woord kunnen staan? Gebruik een chatbot op je website, deze beantwoordt vragen aan de hand van scenario’s en informatie die je zelf hebt ingevoerd. Komt de vraag van de klant niet voor, dan krijgt de klant een bericht dat de vraag wordt doorgestuurd en jij krijgt een melding. Klant blij, jij blij. 

Direct contact?

Ik geef regelmatig lezingen voor klein en groot publiek. Onderwerpen: Reset! Connecting People (n.a.v. mijn boek), Cybersecurity awareness en digitale transformatie. Heb je interesse stuur me gerust een WhatsApp.

 

 

4. Opkomst van de Social CEO

In het tijdperk van ‘fake news’ is het heel belangrijk dat ook de top van je organisatie op social media aanwezig is. Het is goed voor het imago van het bedrijf, straalt vertrouwen uit naar je klanten en maakt je organisatie aantrekkelijker voor sollicitanten. In 2016 was 40% van alle CEO’s wereldwijd actief en dit aantal groeit elk jaar doordat mensen hun vertrouwen verliezen in mainstream media. Mensen willen nieuws horen direct van de bron. Dus zet je CEO aan de slag door te gaan bloggen op de bedrijfswebsite of LinkedIn en maak een Twitter account aan. Ook hiervoor kun je tips krijgen InCompany masterclasses die ik voor jouw organisatie kan organiseren op het gebied van digitale transformatie. Wil je meer inspiratie over de Social CEO klik dan hier.

 

5. Focus op Generatie Z

Ook wel de Gen Z’s genoemd, ze zijn geboren tussen 1995 en 2010 met een mobiele telefoon in hun hand. Deze generatie kan zich geen leven zonder internet voorstellen. Het zijn de wereldverbeteraars. Ze reizen de wereld rond en richten startups op alsof ze een wasje draaien. Deze groep loopt steeds meer de arbeidsmarkt op en hebben geld te spenderen, serieus geld.

De detailhandel speelt hierop in door high-end fashion aan te bieden via pop-ups stores, het hosten van unieke en hele persoonlijke customer experiences. Met als doel dat deze gedeeld worden via social media platformen door influencers en vloggers met een groot bereik.  Generatie Z is grootgebracht met internet en bijbehorende technologie waardoor zij en social media hand in hand gaan.

 

Neem contact op met Erik Jan

  Name

  E-mail (*)

  Messaga

   

  Contact opnemen? Vul je gegevens hieronder in

   Name

   E-mail (*)

   Messaga

    

   Laatste berichten

   No Comments

   Sorry, the comment form is closed at this time.