This is our Social CEO

De opkomst van de Social CEO

Wat moet je doen om succesvol te zijn?

 

Uit onderzoek van ceo.org is gebleken dat 61% van de Fortune 500 CEO’s niet actief zijn op social media. De meeste denken ook dat het ‘iets’ te maken heeft met Twitter en LinkedIn maar weet er verder niet veel van af. Ze hebben geen idee dat zij in hun rol op Social Media een belangrijke bijdrage kunnen leveren. Bijvoorbeeld op gebied van communicatie en PR, maar ook bij het verbeteren van het imago van het bedrijf met als gevolg meer vertrouwen en transparantie. Dit maakt het bedrijf aantrekkelijker voor toekomstig en zittend personeel. 

Uit een hetzelfde onderzoek blijkt ook dat de kleine groep CEO’s die juist wel gebruik maken van social media, veelal een voortrekkersrol hebben op gebied van leiderschap binnen hun branche. Zij zijn de zogenoemde ‘Industry Thought Leaders’. Door hun authentieke en persoonlijke aanwezigheid op social media zijn zij verantwoordelijk voor veel gratis PR voor hun merk. Zij zijn de influencers binnen hun werkveld en dit is een groot voordeel.

Wat moet je doen om een succesvolle social CEO te zijn?

1. Hebben van de juiste mindset

Een Social CEO snapt de waarde van online sociale interactie met medewerkers, (potentiële) klanten en stakeholders. Mensen zoeken verbinding en dat doen ze tegenwoordig veel online. Je snapt dat wat jij doet invloed heeft en daarom ga je zorgvuldig om met wat je plaatst op social media.

2. Blijf actief

Alleen een LinkedIn profiel en een blog op de bedrijfspagina op Facebook is niet voldoende. Retweet, post relevante artikelen op Linkedin, repost artikelen uit de branche op Facebook maakt niet uit wat je doet, maar blijf posten. Uit het zicht is uit het hart, zeker op social media.

3. Wees authentiek en transparant

Dat houdt in dat je alles zelf post en dat jij degene bent die het profiel beheert. Natuurlijk hoeft niet alles uit jouw eigen hand te komen maar maak het dan wel persoonlijk. Schrijf er iets persoonlijks bij als je een artikel deelt, reageer ook als je een reactie krijgt op een tweet of een post en wees niet bang iets meer van jezelf te laten zien of ergens voor te staan. Maak het persoonlijk.

4. Mix je content

Een onderzoek uit de branche, een foto van je favoriete goede doel, een motiverende video of een tweet over een oude hobby die je weer hebt opgepikt. Het is goed om af te wisselen en soms ook iets meer persoonlijks te posten. Het laat zien dat je een mens bent en dat geeft alleen maar meer vertrouwen.

5. Omarm je rol als Social CEO

Je bent de CEO, hoofd van je organisatie. Zien mensen jou, dan zien ze het bedrijf. Dat is NIET los te koppelen op social media en je kan het maar beter omarmen want dan kan het vóór je gaan werken in plaats van tegen je. Kijk maar naar John Legere van T-Mobile Amerika.

Ben jij geen CEO? Wees je eigen CEO!

Je hoeft geen CEO van een multinational te zijn. Deze ‘regels’ gelden net zo goed voor de kleine ondernemer, (communicatie)medewerker of als je een webshop hebt. Tijdens de masterclasses op Aruba, Bonaire en Curaçao in november maak ik het concreet voor je. Ik neem je mee aan de hand van praktische voorbeelden uit het bedrijfsleven.

Ik laat je zien hoe je op een eenvoudige manier meer zichtbaar kan zijn op Social Media, hoe je dit kan meten en hoe jij ervoor kan zorgen dat jij én je collega’s een positieve, authentieke en transparante bijdrage kunnen leveren.

Schrijf je nu in voor een van mijn masterclasses!

SOCIAL MEDIA MASTERCLASS

 

Wil je meer weten, sluit dan aan bij een van de masterclasses of lezingen op een van de eilanden of stuur een bericht!

 

SOCIAL MEDIA MASTERCLASS TICKETS!

 

TICKETS CURAÇAO 7 + 8 NOVEMBER (ANG 350):

ACOYA Event Center
ACOYA Event Center

TICKETS ARUBA 20 NOVEMBER (AWG 350):

surfside marina
Masterclass locatie op Aruba

TICKETS BONAIRE 13 NOVEMBER (US$210):

bonaire courtyard
Masterclass locatie op Bonaire

Neem contact op met Erik Jan

Naam

E-mail (verplicht)

Bericht

 

 

Contact opnemen? Vul je gegevens hieronder in

Naam

E-mail (verplicht)

Bericht

Bronnen:

http://thesocialcsuite.net/the-characteristics-of-a-social-ceo/

https://www.forbes.com/sites/gretchenfox/2017/08/16/the-social-ceo-what-you-need-to-know/#28618d1a3b25

https://www.forbes.com/sites/cherylsnappconner/2018/03/11/how-top-ceos-use-social-media-well/#40397f2616a8

Laatste berichten

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.