De resultaten van de Fear Of Missing Out (FOMO) test

Gefeliciteerd met het afronden van de FOMO-test. Een test die is ontworpen om te kijken of jij FOMO-trekjes hebt.

 

Mocht je op de pagina terecht zijn gekomen en de test nog helemaal niet hebben gedaan, doe dan eerst de test.

0 tot 15 punten

geen FOMO trekjes

16 tot 20 punten

je hebt een risico op FOMO

21-29 punten

Je hebt wellicht FOMO

30 punten en hoger

Je hebt serieuze FOMO

Nadere uitleg

 

Tijdens de test heb je antwoorden op de stellingen kunnen geven vanuit je gevoel. Je had de keuze voor het aangeven van vijf verschillende gevoelens:

 

  1. Je hebt het gevoel geheel niet
  2. Je hebt het gevoel af en toe
  3. Je hebt het gevoel regelmatig
  4. Je hebt het gevoel veel
  5. Je hebt het gevoel continu

 

Per stelling kent het systeem een aantal punten toe. Deze punten worden tenslotte bij elkaar opgeteld. Hoe minder punten je hebt, hoe minder je voelt bij de stellingen.

 

Heb je bijvoorbeeld 0 tot 15 punten, dan kun je dus best weleens gevoelens hebben bij enkele van de stellingen maar is het niet aannemelijk dat je FOMO hebt in de zin van de onderzoeken die er in 2013 zijn gedaan. Heb je echter 30 punten of meer dan zou het weleens kunnen. Let wel: dit is puur een quiz voor de fun, zie de disclaimer beneden.

TIPS

 

Heb je een hoog aantal punten gescoord, dan is het wellicht verstandig om kennis te nemen van enkele tips die zouden kunnen helpen om FOMO tegen te gaan.

 

  • Verwerk je e-mail maar drie keer per dag op vaste momenten.
  • Zet push notificaties op je smartphone uit.
  • Geniet van een etentje in een restaurant. Neem maximaal één smartphone mee als groepje om een foto te maken en laat de rest thuis.

 

Meerdere tips kunnen jullie lezen in een artikel dat ik op Frankwatching heb gepubliceerd.

Disclaimer

Deze test is voor de fun gemaakt met als doel te delen en met elkaar het gesprek aan te gaan over dit onderwerp. De uitslag is dus puur indicatief en stelt geen enkele diagnose.  Ik constateer dat we ons vandaag de dag snel laten afleiden door alle impulsen die worden versneld door de mobiele revolutie en Social Media. Heb je diepgaande interesse in dit onderwerp, dan verwijs ik je graag naar een onderzoek dat je hier kunt terugvinden.

Dit kan stress met zich meebrengen, omdat bijvoorbeeld leuke dingen eerst worden gedaan en urgente zaken zich blijven opstapelen of op het laatste moment worden afgeraffeld, herkenbaar? Om die reden heb ik hier ook aandacht aan besteed in het deel ‘Wellbeing’ van mijn nieuwe boek , waarin ook FOMO kort terugkomt.

Reset wederom op nummer 1