Het klantenhuis

In mijn boek Reset! lees je een compleet interview met Ment Kuiper. ‘Zet de klant letterlijk centraal door de organisatie om hem heen te bouwen.’

Op deze pagina vind je extra inspiratie over het klantenhuis, lees Reset en kom in beweging.

Erik Jan Koedijk
Ment Kuiper

Het klantenhuis

In mijn boek Reset! lees je een compleet interview met Ment Kuiper. ‘Zet de klant letterlijk centraal door de organisatie om hem heen te bouwen.’

Op deze pagina vind je extra inspiratie over het klantenhuis, lees Reset en kom in beweging.

Ment Kuiper

Over Ment Kuiper

Ment Kuiper is bedrijfskundige en marketeer. Met ruim twintig jaar ervaring is hij succesvol in het begeleiden van marketing- en communicatieprofessionals om hun eigen performance te verbeteren. Ment is de initiator van NextAcademy, een denkrichting voor online marketing en communicatie, en hij organiseerde het Trendsfactory-congres. Bij alles wat hij doet staat de klant centraal en hij weet deze mindset zo over te brengen, dat mensen vervolgens vaak denken: ‘Ja, waarom doe ik dat inderdaad niet zo?’

Abonneer je nu gratis op de 100% auto inspiratie Podcast

Heb je geen iTunes? Luister dan naar 100% auto inspiratie op deze pagina!

Neem direct contact met me op

Heb je een vraag voor me of wensen voor bijvoorbeeld een workshop of een lezing? Vul hieronder je contactgegevens en een kort bericht in en ik neem contact met je op.

  Name

  E-mail (*)

  Messaga

  Mijn meest recente blogs en podcasts

  Ik schrijf regelmatig een artikel dat een raakvlak heeft met de inhoud van mijn boek. Het gaat dan over samenwerking, organisaties of welbevinden van mensen. Heb jij een leuk idee dan sta ik daar altijd voor open. Mijn meest recente podcasts vind je hier.

  Meer klantenhuis inspiratie!

  Neem direct contact met me op

  Heb je een vraag voor me of wensen voor bijvoorbeeld een workshop of een lezing? Vul hieronder je contactgegevens en een kort bericht in en ik neem contact met je op.

   Name

   E-mail (*)

   Messaga

   Mijn meest recente blogs en podcasts

   Ik schrijf regelmatig een artikel dat een raakvlak heeft met de inhoud van mijn boek. Het gaat dan over samenwerking, organisaties of welbevinden van mensen. Heb jij een leuk idee dan sta ik daar altijd voor open. Mijn meest recente podcasts vind je hier.

   Klantenhuis inspiratie

   Richard Branson en zijn geheimen voor perfecte service richting de klant

   Het is belangrijk om heel dicht bij de klant te blijven staan en de processen daarop in te richten. Blijf telkens de wensen en behoeftes van de klant in het oog houden. Kijk dit stukje inspiratie en leer 7 waardevolle klantenservice lessen van Richard Branson en zijn team bij Virgin America.

   Interviews op straat met ervaringen van klanten uit de zorgsector

   Graag deel ik deze interviews op straat, gemaakt in Los Angeles, Chicago en New York. Over wat mensen verwachten van klantenservice in de zorgsector. Ik denk dat veel toepasbaar is in iedere sector en dat je er aansprekende voorbeelden uit kunt halen. Heb jij een geweldig Nederlands voorbeeld dat je vindt dat hier een plek verdient, neem contact met mij op!

    

   Het is belangrijk om heel dicht bij de klant te blijven staan en de processen daarop in te richten. Blijf telkens de wensen en behoeftes van de klant in het oog houden.

   Morgan Spurlock over brand marketing

   Een pakkende Tedtalk van Morgan Spurlock over merken. advertenties en sluikreclame. Hij heeft onderzoek gedaan naar het fenomeen dat ‘branding’ heet. Geïnspireerd door het idee van co-promotion (de promotionele samenwerking tussen films en merken), gaat Spurlock op zoek naar brand partners om van zijn film ‘de eerste docbuster ooit’ te maken. De film uit 2011 heet the greatest movie ever sold.

    

   Film

   In deze film over merken, advertenties en sluikreclame – nadrukkelijk mogelijk gemaakt door merken, advertenties en sluikreclame – onderzoekt Spurlock het fenomeen branding. Net als in Super Size Me werpt de regisseur een ironisch licht op een overheersend element van de consumptiemaatschappij, en gebruikt daarbij zichzelf als onderzoeksobject. Geïnspireerd door het idee van co-promotion (de promotionele samenwerking tussen films en merken), gaat Spurlock op zoek naar brand partners om van zijn film ‘de eerste docbuster ooit’ te maken.

    

   Zoektocht

   Zijn zoektocht brengt hem over de drempel van uiteenlopende partijen: marketingbureaus, het ministerie van cultuur, advocaten, bekende regisseurs, Donald Trump, potentiële klanten en onverwachte mediapartners. Tussen pitches en het zoeken naar zijn brand personality door, wijst Spurlock op de aanwezigheid van een ongelooflijke hoeveelheid reclame om ons heen en geeft hij op vlotte wijze een uitgebreide inkijk in de wereld die daarachter schuilgaat. “Deze film is documentair bewijs van hoe verrot marketing is”, zegt een van de geïnterviewden aan het begin, en Spurlock krijgt onvermijdelijk te maken met zowel de voors als de tegens van deze industrie. De vraag is wat dat betekent voor het totstandbrengen van zijn docbuster.  (Bron: IDFA.nl)

   Bezoek ook andere hoofdstukinspiratie!

   Het boek staat boordevol met inspiratie, tips en praktijkvoorbeelden die jou morgen in beweging zetten. Hieronder lees je een korte uiteenzetting van het boek. Klik op de hoofdstukken om een kijkje te nemen bij het onderwerp waar jouw interesse naar uit gaat. Mocht je gesigneerde boeken willen bestellen, bijvoorbeeld voor je team of je klanten, dan kan dat.

    

   Reset bestaat uit drie delen (collaboration, organisation en wellbeing) met daarbinnen totaal 9 hoofdstukken. Aan het einde van ieder hoofdstuk tref je een uitgebreid interview aan.

    

   Deel 1 – COLLABORATION

   Samenwerking tussen mensen kan plaatsvinden op teamniveau, maar ook met collega’s van andere afdelingen of vestigingen. Of tussen bedrijven onderling. Juist nu kun je door slim samen te werken boven de concurrentie uitstijgen. Hoe kun je dat voor elkaar krijgen?

   1. Hostmanship: wij geven de klant het gevoel welkom en waardevol te zijn
   2. ICT: we faciliteren samenwerking met veilige en gebruiksvriendelijke automatisering
   3. Mensen werken samen: we verbinden mensen met elkaar

    

   Deel 2 – ORGANISATION

   Vaak zijn bedrijven complex ingericht waardoor beweging geremd of zelfs tegengehouden wordt. Hoe kun je je organisatie zo inrichten dat mensen juist ondersteund worden om in beweging te komen? Je wordt veerkrachtiger door een veilige basis te vinden.

   1. Veilige basis: we creëren een veilige basis
   2. De wendbare organisatie: we zijn veerkrachtig
   3. Klantenhuis: we zetten de klant centraal

    

   Deel 3 – WELLBEING

   Wellbeing betekent dat je in topconditie verkeert om te kunnen doen wat je wilt doen. Daarvoor is het belangrijk dat je weet wat je wilt en dat je een gezond lichaam en een gezonde geest hebt. Helaas komen mensen en organisaties vaak pas in beweging als het te laat is. Als de alarmbellen afgaan. Leef je op de automatische piloot of heb je het roer in eigen handen?

   1. Vitaliteit: we brengen lichaam, geest en hart in balans
   2. Talentonwikkeling: wij ontwikkelen ons talent en vergroten onze kracht
   3. Reconnect met jezelf: we luisteren naar onszelf

   Luister hieronder naar de laatste 100% auto inspiratie podcasts en abonneer je!

   Ik publiceer iedere week een inspirerende Podcast. Nederlanders zijn gemiddeld anderhalf uur per dag onderweg. Dat is een kwartier langer dan gemiddeld en het langst van de inwoners van zestien onderzochte EU-landen. Die tijd kan worden ingevuld met inspiratie!

   Podcasts zijn gratis geluidsopnames die ik verspreid over het internet. Ik publiceer elke week op de vroege maandagochtend een nieuwe versie, zodat je met veel inspiratie jouw werkweek kunt starten. Je kunt de podcast downloaden en luisteren in bijvoorbeeld de auto, de trein op de fiets of tijdens de vakantie. Of: zoek een fijne plek uit waar je naar mijn podcasts kunt luisteren. Op de pagina 100% inspiratie en activatie podcasts kun je zelf onderwerpen indienen. Wil je samen een podcast opnemen? Dat behoort tot de mogelijkheden.  Dan kunnen we samen luisteraars inspireren!

    

   ABONNEER JE NU GRATIS IN ITUNES

   Heb je geen iTunes? Luister dan naar 100% auto inspiratie hierboven op deze pagina.

    

   Een uitgebreide instructie om je te abonneren voor Android, Windows en iPhone vind je hier.

   Bestel mijn boek nu op managementboek.nl en krijg het e-book gratis!!