Hostmanship

In mijn boek Reset! lees je een compleet interview over Hostmanship met Guendaline Stinkens. ‘Als bedrijven iets meer aan hospitality zouden doen, kunnen ze veel meer omzet genereren en natuurlijk de klant- en werknemerstevredenheid verhogen’. Op deze pagina vind je extra inspiratie over Hostmanship, lees Reset en kom in beweging.

Erik Jan Koedijk

Hostmanship

In mijn boek Reset! tref je naast een hoofdstuk over Hostmanship ook een compleet interview over Hostmanship met Guendaline Stinkens. ‘Als bedrijven iets meer aan hospitality zouden doen, kunnen ze veel meer omzet genereren en natuurlijk de klant- en werknemerstevredenheid verhogen’.

Op deze pagina inspiratie over Hostmanship. Mis je iets laat het weten!

Over Guendaline Stinkens

Guendaline Stinkens is directeur Hospitality bij de Baak, een opleidingsinstituut voor persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling. In die functie is ze verantwoordelijk voor alles wat daar te maken heeft met gastvrijheid en gastbeleving. Op twee locaties, Landgoed de Horst in Driebergen en de Baak Seaside in Noordwijk, worden zalen verhuurd en kunnen mensen overnachten. Aandacht voor de klant staat hier centraal. Guendaline verfijnt en creëert belevingen van leren en ontmoeten, met als uitgangspunt dat de deelnemer ertoe doet. Zo maakt zij het onderscheid.

Abonneer je nu gratis op de 100% auto inspiratie Podcast

Heb je geen iTunes? Luister dan naar 100% auto inspiratie op deze pagina!

Neem direct contact met me op

Heb je een vraag voor me of wensen voor bijvoorbeeld een workshop of een lezing? Vul hieronder je contactgegevens en een kort bericht in en ik neem contact met je op.

  Name

  E-mail (*)

  Messaga

  Mijn meest recente blogs en podcasts

  Ik schrijf regelmatig een artikel dat een raakvlak heeft met de inhoud van mijn boek. Het gaat dan over samenwerking, organisaties of welbevinden van mensen. Heb jij een leuk idee dan sta ik daar altijd voor open. Mijn meest recente podcasts vind je hier.

  Meer Hostmanship inspiratie!

  Neem direct contact met me op

  Heb je een vraag voor me of wensen voor bijvoorbeeld een workshop of een lezing? Vul hieronder je contactgegevens en een kort bericht in en ik neem contact met je op.

   Name

   E-mail (*)

   Messaga

   Mijn meest recente blogs en podcasts

   Ik schrijf regelmatig een artikel dat een raakvlak heeft met de inhoud van mijn boek. Het gaat dan over samenwerking, organisaties of welbevinden van mensen. Heb jij een leuk idee dan sta ik daar altijd voor open. Mijn meest recente podcasts vind je hier.

   Hostmanship inspiratie

   Jan Gunnarsson – ‘Hostmanship – the art of making people feel welcome’

   Iemand die ik al lang volg op het gebied van Hostmanship is Jan. Hij is de bedenker van de term Hostmanship. In hoofdstuk 1 van mijn boek wordt duidelijk dat je eerst aan je (interne en externe) klant moet denken. Daarna aan procedures, gewoontes en systemen. Het gaat om dienstverlening vanuit het perspectief van de klant. Wat is het en hoe kun jij ervoor zorgen dat je (nog meer) gastvrijheid uitstraalt?

   Jan Gunnarsson – ‘Hostmanship – the art of making people feel welcome’

   Met Hostmanship heb jij een mogelijkheid om je te onderscheiden van je concurrent door zowel intern als extern gastvrij met elkaar om te gaan.

   En uiteraard Johnny

   In het boek heb je kennis gemaakt met Johnny. Een geweldig verhaal toch? Na het lezen van dat hoofdstuk is het duidelijk: iedereen kan het verschil betekenen en herinneringen creëren die je klanten motiveren om terug te komen. Hoe? Door je persoonlijke vingerafdruk achter te laten.

   Bezoek ook andere hoofdstukinspiratie!

   Het boek staat boordevol met inspiratie, tips en praktijkvoorbeelden die jou morgen in beweging zetten. Hieronder lees je een korte uiteenzetting van het boek. Klik op de hoofdstukken om een kijkje te nemen bij het onderwerp waar jouw interesse naar uit gaat. Mocht je gesigneerde boeken willen bestellen, bijvoorbeeld voor je team of je klanten, dan kan dat.

    

   Reset bestaat uit drie delen (collaboration, organisation en wellbeing) met daarbinnen totaal 9 hoofdstukken. Aan het einde van ieder hoofdstuk tref je een uitgebreid interview aan.

    

   Deel 1 – COLLABORATION

   Samenwerking tussen mensen kan plaatsvinden op teamniveau, maar ook met collega’s van andere afdelingen of vestigingen. Of tussen bedrijven onderling. Juist nu kun je door slim samen te werken boven de concurrentie uitstijgen. Hoe kun je dat voor elkaar krijgen?

   1. Hostmanship: wij geven de klant het gevoel welkom en waardevol te zijn
   2. ICT: we faciliteren samenwerking met veilige en gebruiksvriendelijke automatisering
   3. Mensen werken samen: we verbinden mensen met elkaar

    

   Deel 2 – ORGANISATION

   Vaak zijn bedrijven complex ingericht waardoor beweging geremd of zelfs tegengehouden wordt. Hoe kun je je organisatie zo inrichten dat mensen juist ondersteund worden om in beweging te komen? Je wordt veerkrachtiger door een veilige basis te vinden.

   1. Veilige basis: we creëren een veilige basis
   2. De wendbare organisatie: we zijn veerkrachtig
   3. Klantenhuis: we zetten de klant centraal

    

   Deel 3 – WELLBEING

   Wellbeing betekent dat je in topconditie verkeert om te kunnen doen wat je wilt doen. Daarvoor is het belangrijk dat je weet wat je wilt en dat je een gezond lichaam en een gezonde geest hebt. Helaas komen mensen en organisaties vaak pas in beweging als het te laat is. Als de alarmbellen afgaan. Leef je op de automatische piloot of heb je het roer in eigen handen?

   1. Vitaliteit: we brengen lichaam, geest en hart in balans
   2. Talentonwikkeling: wij ontwikkelen ons talent en vergroten onze kracht
   3. Reconnect met jezelf: we luisteren naar onszelf

   Luister hieronder naar de laatste 100% auto inspiratie podcasts en abonneer je!

   Ik publiceer iedere week een inspirerende Podcast. Nederlanders zijn gemiddeld anderhalf uur per dag onderweg. Dat is een kwartier langer dan gemiddeld en het langst van de inwoners van zestien onderzochte EU-landen. Die tijd kan worden ingevuld met inspiratie!

   Podcasts zijn gratis geluidsopnames die ik verspreid over het internet. Ik publiceer elke week op de vroege maandagochtend een nieuwe versie, zodat je met veel inspiratie jouw werkweek kunt starten. Je kunt de podcast downloaden en luisteren in bijvoorbeeld de auto, de trein op de fiets of tijdens de vakantie. Of: zoek een fijne plek uit waar je naar mijn podcasts kunt luisteren. Op de pagina 100% inspiratie en activatie podcasts kun je zelf onderwerpen indienen. Wil je samen een podcast opnemen? Dat behoort tot de mogelijkheden.  Dan kunnen we samen luisteraars inspireren!

    

   ABONNEER JE NU GRATIS IN ITUNES

   Heb je geen iTunes? Luister dan naar 100% auto inspiratie hierboven op deze pagina.

    

   Een uitgebreide instructie om je te abonneren voor Android, Windows en iPhone vind je hier.

   Bestel mijn boek nu op managementboek.nl en krijg het e-book gratis!!