Go Viral met social video!

Go Viral met social video!

Social video’s zijn hot! Wat kun jij hiermee?

De beste social video’s gaan viral. We kijken steeds meer video op Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram en Snapchat. Dat komt onder andere omdat data verbruik steeds goedkoper wordt en het internet steeds sneller. Tegenwoordig heb je ongelimiteerd 4G data voor op je mobiele telefoon of bijvoorbeeld overal WIFI waar je snel gebruik van kunt maken. Daarom kijken we onderweg ook veel meer video. Hier zijn wat cijfers rondom Social Video’s in een infographic.

Wat is een ‘SOCIAL’ video?

Social video’s zijn video’s voor op social media of je eigen website. Het is bedoeld om een bepaalde boodschap over te brengen en als communicatiemiddel in te zetten of dat nou voor je product of dienst is, je merk of voor jezelf. Het heeft als kenmerk dat je het kan delen, waarderen en er soms ook op kan reageren. Daarom zijn ze ‘social’. Een van de bekendste websites is YouTube maar bijvoorbeeld ook Vimeo. Tegenwoordig kan je er niet meer omheen, ook Google indexeert een website hoger als er video’s op geplaatst zijn en kan je het je websitebezoeker makkelijker maken door in een kort filmpje op een leuke (of mooie) manier te vertellen wat je doet.

Is een video maken niet heel duur en kost het niet veel tijd?

Welnee, dat hoeft niet altijd. Als je een video wil maken voor op je website dan is het goed wat budget vrij te maken. Maar om een product aan te bieden of een evenement te ‘boosten’ kan het best wat simpeler. Belangrijk is dat je een video maakt in hoge resolutie en dat kan tegenwoordig ook gewoon met je telefoon. Editen kan met een app of op je PC, vraag een GenZ even om een crash cursus iMovie en je bent klaar om te gaan.

Voorbeelden van social video’s zijn bijvoorbeeld ook:

 • Uitpakken van een nieuw product en laten zien hoe het werkt.
 • FAQ > behandel een veelgestelde vraag en plaats die op je website.
 • Testimonials van klanten.
 • Teasers van een nieuw product, dienst of evenement.

Denk vooral aan degene die het te zien krijgt, is het echt leuk, zo leuk dat je het zou willen delen? Wekt het een emotie op, doet het iets met je? De video’s die viral gaan hebben vaak humor of de kijker wordt overmand door emotie bij het zien van de video. Wees daarbij voorzichtig, te geforceerd werkt averechts. Blijf vooral bij jezelf en kijk naar je bedrijf als ‘brand’. Wat is je verhaal, boodschap of rode lijn en hoe kan je dat het beste overbrengen? Of speel bijvoorbeeld in op een bepaalde actualiteit.

Hoe lang duurt een video?

De meeste video advertenties duren rond de 15 tot 30 seconden. Social Video’s met een verhaal mogen langer maar onder de 3 tot 4 minuten is het beste en hangt ook een beetje af van op welk social media platform je de video gaat plaatsen. Je wilt natuurlijk graag dat de video gedeeld wordt en nog beter, viral gaat!

En wat nog meer?

Zorg dat je boodschap actueel en helder is. Als er veel wordt gepraat zorg voor ondertiteling zodat mensen die even geen geluid aan kunnen zetten je video tóch kunnen kijken. En vergeet de ‘call to action’ niet op het eind! Wat wil je dat de kijker doet na het zien van je filmpje? Heb je vragen hoe nu wat werkt dan kan ik dat altijd voor je beantwoorden tijdens de Social Media Masterclass.

Voorbeelden van succesvolle video marketing

Hieronder enkele voorbeelden van succesvolle video marketing! Laat je erdoor inspireren en veel succes!

DollarShaveClub.com – Our Blades are F** Great (25 mln views)

 

 

Heineken – Walk in Fridge (6.1 mln views)

 

 

Johnny Walker – Dear Brother (5 mln views)

 

 

Nieuwsgierig geworden wat ik nog meer voor jou kan betekenen op gebied van Social Media, samenwerken en communicatie? Wil je concrete succesverhalen horen met tips die je de volgende dag al in kan zetten? Schrijf je dan nu in bij een van mijn Social Media Masterclasses op Aruba, Bonaire of Curaçao!

SOCIAL MEDIA MASTERCLASS

 

Wil je meer weten, sluit dan aan bij een van de masterclasses of lezingen op een van de eilanden of stuur een bericht!

 

Neem contact op met Erik Jan

  Name

  E-mail (*)

  Messaga

   

  Contact opnemen? Vul je gegevens hieronder in

   Name

   E-mail (*)

   Messaga

   Laatste berichten

   No Comments

   Sorry, the comment form is closed at this time.