Zo tonen LinkedIn en Facebook het juiste plaatje en omschrijving bij jouw website pagina

 

Je herkent het vast wel. Op Facebook of LinkedIn heb je een pagina van een website gedeeld. Later verander je het bijbehorende plaatje, de titel of de beschrijving van die pagina en besluit deze opnieuw te delen. Helaas verschijnt de oude inhoud. In dit artikel de tips hoe je dit direct kan verhelpen!

TIP: Klik hier en speel de gehele maand december de adventskalender quiz!

 

Cache

Platformen zoals Facebook en LinkedIn slaan zaken voor een bepaalde tijd op. De uitgelichte afbeelding behorende bij een websitepagina in een CMS (bijvoorbeeld een CMS als WordPress, Drupal, Sitecore of Craft) wordt voor bepaalde tijd opgeslagen door platformen als Facebook en LinkedIn. Organisaties werken de pagina’s regelmatig bij en voorzien deze van een nieuw uitgelicht plaatje, titel of omschrijving. Wanneer die pagina vervolgens wordt gedeeld komt het regelmatig voor dat Facebook en LinkedIn oude inhoud laten zien. Hieronder tips om dat per direct op te lossen. Zie het als het zelf legen van de ‘cache’ van LinkedIn en Facebook zonder dat je weken hoeft te wachten.

FACEBOOK

 1. Bezoek de Facebook ontwikkelaarspagina die je HIER vindt.
 2. Plak daar de URL in van de website-pagina waar het om gaat.
 3. Klik op ‘DEBUG’.
 4. Klik bij ‘Time scraped’ op ‘SCRAPE AGAIN’ en de pagina wordt opnieuw in het geheugen van Facebook geladen. Nadat je dit hebt gedaan dien je het juiste plaatje, titel en omschrijving te zien. Zie je dit niet dan heb je waarschijnlijk ergens in jouw website CMS een oud plaatje staan, of dien je de cache van je website CMS even te legen.
 5. Plak nu jouw website pagina in een nieuwe post binnen Facebook om te testen of Facebook het juiste plaatje laadt en de juiste titel en omschrijving laat zien

LINKEDIN

 1. Bezoek de LinkedIn post-inspector pagina die je HIER vindt.
 2. Plak daar de URL in van de website-pagina waar het om gaat.
 3. Klik op ‘INSPECT’.
 4. Het kan heel even duren, maar je zult vervolgens zien hoe LinkedIn vanaf dat moment jouw websitepagina zal tonen. Is dit niet hetgeen zoals in jouw CMS staat, dan heb je waarschijnlijk ergens in jouw website CMS een oud plaatje staan, of dien je de cache van je website CMS even te legen.
 5. Plak nu jouw website pagina in een nieuwe post binnen LinkedIn om te testen of LinkedIn het juiste plaatje laadt en de juiste titel en omschrijving laat zien

 

CONTACT?

Heb je interesse in inspiratie tijdens je managementmeeting, afdelingsoverleg of via een webinar? Stuur mij een WhatsApp of klik hier om je gegevens in te vullen.

Contact met Erik Jan Koedijk

Neem contact op met Erik Jan voor bijvoorbeeld een webinar exclusief voor jouw organisatie!

  Firstname*

  Lastname*

  Organisation

  E-mail*

  Mobile phone number

  Your location*

  Which month do you prefer for your InCompany masterclass?

  Comments

   

   

  Laatste berichten

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.