Wordt mijn werk vervangen door een robot?

Wordt mijn werk vervangen door een robot?

Drie tips voor jou!

 

TIP: Kom naar de Social Media Masterclass op Aruba op dinsdag 20 november om 08.30.  Toegang AWG 375 en betalen kan aan de deur. Klik HIER om direct een WhatsApp te sturen of klik hier voor meer informatie over wat je leert!

 

Verandering is de enige constante. Je hoort het overal om je heen, nieuwe ontwikkelingen op gebied van automatisering, robotisering en AI. Mensen vragen mij regelmatig of hun werk vervangen zal worden door robots.

Onderzoek

En niet geheel onterecht als je naar deze video kijkt. Uit een onderzoek van McKinsey blijkt dat op dit moment 51% van de werkzaamheden die gevoelig zijn voor automatisering in de US geautomatiseerd is. Men voorspelt dat in 2055 de helft van het werk van vandaag de dag geautomatiseerd zou kunnen zijn. Uit hetzelfde onderzoek komt echter ook naar voren dat niet alles door robots en AI overgenomen kan worden. Ze kunnen namelijk alleen in een bekende en hele gestructureerde omgeving werken, ze zijn niet in staat om een inschatting te maken op basis van empathie en compassie, ze zijn niet creatief en ze zijn niet in staat om complexe strategische keuzes te maken. Daarnaast zullen er ook weer banen ontstaan.

Alles gaat steeds sneller

De techniek hou je niet tegen, wel kan je jezelf en je medewerkers beter bestand maken tegen al deze veranderingen. In mijn boek Reset! heb ik een heel hoofdstuk over geschreven over hoe je een organisatie wendbaar maakt. Ik vertel hier ook over tijdens mijn Social Media Masterclass. Hierdoor ben je beter bestand tegen veranderingen en hou jij je team aan boord als er grote veranderingen plaatsvinden. 

Over het algemeen houden mensen niet van veranderingen en gaat het bij veel zaken gewoon om aandacht voor de mens. Bij het aan boord krijgen (en houden) van je team is het aandacht geven aan je collega’s een van de belangrijkste voorwaarden voor succes. Vandaar deze drie tips voor jou.

TIPS

Tip 1. Hoe neem jij waar?

Kijk zonder oordeel. Stel je open voor het onverwachtse en signaleer patronen zowel bij jezelf als bij je collega’s. Verplaats je in de ander en laat zien welke kansen er liggen. En richt je op datgene waar je invloed op hebt.

Tip 2. Geef richting

Maak veranderingen onderdeel van de organisatiecultuur (of van jezelf). Dit doe je door een missie te formuleren en deze uit te dragen. Een heldere missie is tijdloos en geeft weer waar je als organisatie voor staat. Medewerkers kunnen dit zelf vertalen naar de context van hun eigen disciplines.

Tip 3. Organiseer en experimenteer!

Mensen houden niet van grote veranderingen. Maak ze beter bekend met veranderingen, door met kleine veranderingen te experimenteren. Geef teams een budget en wees concreet in wat opgeleverd moet worden. Ook als het experiment niet gaat zoals verwacht is er wel meer duidelijkheid in wat je team nodig heeft om beter te worden.

Tijdens de Social Media Masterclass leg ik uit hoe je gebruik kan maken van social media en online communicatietools binnen de organisatie en daarnaast hoe je jezelf en je collega’s authentiek in kan zetten op social media. Kies de juiste focus en tools om jezelf productiever en relaxter te maken!

SOCIAL MEDIA MASTERCLASS TICKETS!

 

TICKETS ARUBA 20 NOVEMBER (AWG 375):

Neem contact op met Erik Jan

  Name

  E-mail (*)

  Messaga

  Laatste berichten

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.