Omroep Zeeland Zeeuws diep

Waarom ik stop als panellid van Zeeuws Diep bij Omroep Zeeland

 

Waarom ik stop als panellid van Zeeuws Diep bij Omroep Zeeland

Zeeuws Diep is het discussieprogramma over het nieuws van de afgelopen week. Met iedere week drie forumleden aan tafel. De presentatie is afwisselend in handen van Koen van Dijen, Jan Vogel en Marius de Nobel. Onlangs gaf ik in het programma Zeeuws Diep van Omroep Zeeland aan te gaan stoppen als panellid. Leuk om te vernemen dat mensen dit jammer vinden, want dat betekent dat mijn bijdrage iets heeft geleverd. Om die reden ook een korte toelichting en terugblik.

Drie jaar is genoeg

Ruim drie jaar ben ik onderdeel geweest van dit discussieprogramma, dat best veel Zeeuwen bereikt. Ik steek mijn mening niet onder stoelen of banken en probeer regelmatig de oogkleppen te openen van bestuurders. Zo ben ik (nog steeds) van mening dat:

 

  • Leiderschap sterk voor verbetering vatbaar is in Zeeland;
  • winkeliers zinvol geholpen dienen te worden door gemeenten;
  • er binnen de overheid acute verbetering nodig is in communicatie naar burgers.

 

Ook leuke herinneringen aan een bedrijf als Delta, waar een woordvoerder vlak voor de live uitzending opbelt naar de studio met de mededeling dat ze meeluisteren. Ik kan me herinneren dat ik ze live heb bedankt voor het meeluisteren, maar dat weet ik niet zeker meer:-) En.. de vraag blijft uiteraard, waarom belde de woordvoerder.

Kortom: de lokale uitzendingen van de regionale omroep in Zeeland hebben veel lokale impact!. Dat merk je aan de reacties wanneer het programma weer is geweest maar ook bij bedrijven. Ik heb er met heel veel plezier de afgelopen drie jaar vrijwillig aan meegewerkt.

 

Een tijd van gaan bij Zeeuws Diep, zaterdag 26 augustus is de laatste keer

De tijd is aangebroken om ruimte te geven aan ‘nieuw geluid’. Ik vind het slim dat Edwin de Kort (hoofdredacteur van Omroep Zeeland) iedere drie jaar aan panelleden verzoekt ruimte te geven voor vernieuwing en werk daar graag aan mee. Redactioneel is het verstandig dat Edwin het forum ververst, zodat er nieuwe geluiden, nieuwe stemmen en nieuwe meningen te horen zijn. En voor mij een voordeel: nog meer voetbal kijken van de tweeling en de oudste, want op vele zaterdagen kon dat helaas niet.

Ik besef me dat de tijd snel is gegaan de afgelopen drie jaren. Intussen zijn er ook nieuwe tijden aangebroken voor de omroep. Respect heb ik voor met name de regionale omroep in Zeeland. Met beperkte middelen maakt men radio en televisie en dat doen ze best goed. Subsidie krijg je immers op het aantal inwoners, echter de ‘basis’ die je nodig hebt om uitzendingen te kunnen maken is identiek met bijvoorbeeld Omroep Brabant, waar ze in vergelijk met Zeeland ‘zwemmen’ in het geld.

Om die reden heb ik ook besloten mij de afgelopen jaren vrijwillig voor dit programma in te zetten. Ik hoop dat Den Haag wijze beslissingen neemt de komende periode. Het is gemakkelijk als publiek en politiek om te oordelen dat een regionale omroep weinig toevoegt, maar dat kun je pas zeggen wanneer ze er niet meer is. Er blijft dan weinig regio-nieuws over bij de NOS denk ik.

 

BOEK EEN LEZING!

 

De laatste uitzending

Op zaterdag 26 augustus schuif ik voor de laatste keer aan en is het programma live te horen om 12.25 uur. Iedere week mag ik nieuws van die week inbrengen. Ik breng altijd nieuws in dat in Zeeland speelt. Nieuws dat verscheen in de PZC, op Omroep Zeeland zelf of binnen Social Media. Speciaal voor deze laatste keer wilde ik jou vragen: welk nieuws viel jou op en waarom? Wie weet pik kies ik jouw reactie uit en hoor je het als mijn inbreng op zaterdag 26 augustus om 12.25 uur. Je ontvangt dat tevens mijn gesigneerde boek Reset! dat in Nederland al wekenlang op nummer 1 heeft gestaan.

 

Waarom @erikjan stopt als panellid bij #zeeuwsdiep van Omroep Zeeland Click to Tweet

 

Enkele uitzendingen waarin ik een bijdrage mocht leveren in de afgelopen drie jaar

Ben je benieuwd naar de uitzendingen? Ik heb er drie voor je geselecteerd.

  1. Onder meer de discussie over regels over alcohol in clubhuis en bij vereniging, en sportduikers die ingezet worden voor bescherming onderwaterschatten. Luister het door hier te klikken.
  2. Eerste onderdelen Delta verkocht, maar hulp van de regering voor een oplossing van het bedrijf blijft uit, het schiereiland tegen de Veerse Dam komt er niet en problemen met privacy bij Porthos. Luister het door hier te klikken.
  3. Het debacle Thermphos, wel of geen wegenbelastingverhoging en het onderzoek naar de gevolgen van hittestress in de provincie. Luister het door hier te klikken.

 

Heb je mijn boek Reset! al gelezen?

Als een computer of telefoon het niet goed doet, zet je hem uit en opnieuw aan. Het boek Reset dat ik dit jaar heb gepubliceerd helpt organisaties, teams en mensen om de knop om te zetten. De afgelopen twintig jaar van mijn carrière viel me namelijk één aspect telkens op: hoe we met elkaar samenwerken en communiceren is voor verbetering vatbaar. Tijd voor een reset, zodat we opnieuw verbinding met elkaar kunnen maken. Het is tijd voor menselijk leiderschap!

 

3d-cover-boek

 

MAAK JE KEUZE:

IK HEB INTERESSE IN EEN LEZING

 

IK KOOP HET BOEK NU
Snel contact opnemen? Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden

 

Laatste berichten

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.