Vier luisterinzichten voor meer rendement uit je salesgesprekken

Luister jij goed tijdens een (verkoop)gesprek?

Aandacht voor jouw luistertechnieken

De kern van de tips hebben allen te maken met de wijze waarop we als mensen gewend zijn om te luisteren, of zeg maar beter van niet.

De meeste mensen luisteren niet om elkaar te begrijpen, maar om op elkaar te reageren. Dit wordt ook wel ‘downloaden’ genoemd, en het is één van luisterniveaus die terugkomen in mijn boek Reset!. Alleen wanneer mensen samen kunnen luisteren zijn ze in staat gezamenlijk te veranderen os gewoonweg zoals bijvoorbeeld op een beurs meer business te doen!

 

ARUBA & CURACAO MASTERCLASS

 

Vier (luister)inzichten die jou gegarandeerd meer rendement opleveren

 1. Je luistert vanuit gewoontes. Dit wordt ook wel downloaden genoemd en gebeurt op de automatische piloot. Je luistert op basis van patronen van het verleden en bent geneigd snel te oordelen. Op dit niveau ben je eigenlijk bezig een bevestiging te krijgen van wat je al wist. Als de ander aan het spreken is, wacht je tot een punt van herkenning en je ‘springt erop’ en valt de ander in de rede. Vaak kun je uit de reactie van de ander opmaken dat hij toch net iets anders bedoelde, of krijg je het gevoel dat je iets te snel was met je reactie. In de praktijk zal degene met wie je spreekt wellicht niet meer zeggen wat hij had gezegd als je iets langer je mond had gehouden.
 2. Je luister met een open mind. Dit wordt ook wel ‘feitelijk luisteren’ genoemd. Je herkent je vaste patronen, oordelen en eigen gedachten, en zet ze even opzij. Je focust op wat verschilt van wat je al weet. Je kijkt naar je omgeving en ziet de verschillen, maar laat nog geen nieuwe informatie toe. Je laat toe wat je uitkomt.
 3. Je luister met een open heart. Dit is een empathische manier van luisteren. Je laat wat je hoort echt binnenkomen en probeert te voelen wat de ander voelt. Zo ontstaat verbinding tussen mensen. Je gaat echt in dialoog. Je kijkt van binnenuit en leeft je in de ander in.
 4. Je hebt oog voor verschil. Beoordeel anderen niet met jezelf als graadmeter. Dat is niet makkelijk. Daarvoor is het belangrijk om eerst te zien dát er verschillen zijn. Observeer, luister en neem waar. Verdiep je in elkaars achtergrond en wees oprecht nieuwsgierig naar hetgeen jouw product of dienst oplost voor de (potentiële) klant.. Pas dan merk je ook bij je waar jij waarde kunt toevoegen en dat is vind ik het belangrijkste hoe jij je onderscheidt van de concurrent.

 

En, hoe luister jij?

 

Bestel hieronder tickets voor de Aruba en Curacao masterclasses

 

Energize Yourself Masterclass v3

GRATIS BIJ DEELNAME!

 

Tenslotte: Cyber Security is een taak van ons allemaal!

In mijn lezing ‘Cyber Security is van iedereen’ neem ik het publiek op een leuke en inspirerende manier meer in de wereld van het Internet. Wat is jouw rol in het veilig houden van je digitale huis en werkplek? Maak mensen op een leuke, inhoudelijke, enthousiaste en inspirerende manier Cyber Security bewust! Ideaal tijdens bijvoorbeeld een congres, klantendag, seminar, teambuilding of met spoed na een security hack of datalek. Er is een versie voor de overheid en een versie voor commerciële organisaties.

 

 

 

3d-cover-boek

 

MAAK JE KEUZE:

EEN INSPIRERENDE LEZING OVER CYBER SECURITY

 

KOOP HET BOEK
Snel contact opnemen? Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden

 

 

Contact opnemen? Vul je gegevens hieronder in

  Name

  E-mail (*)

  Messaga

   

   

  BESTEL JE TICKETS
  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.