Cyber Security Month 2018

Vier redenen om partner te worden van Alert Online

Maandag 1 oktober start de Europese Cybersecurity maand 2018 . Wij zijn met het activatie team van Alert Online druk bezig geweest met de voorbereidingen van het jaarlijkse kick-off evenement voor de partners op 1 oktober. Dit jaar bij hoofdpartner KPN. Alert Online stimuleert bewustwording voor online veiligheid in Nederland. Dat doen ze samen met een heleboel partners het hele jaar door. Ik kijk er naar uit ze aanstaande maandag te ontmoeten.

Vier redenen waarom je ook partner zou moeten worden

Alert Online – Kick Off evenement

Alert Online organiseert elk jaar begin oktober een kick-off evenement voor de aftrap van de Europese Cybersecurity. Dit wordt exclusief voor alle partners georganiseerd met een inspirerend programma en aansluitend een netwerkbijeenkomst. Dit jaar is er een zeer interessant discussiepanel die de resultaten gaat bespreken van het jaarlijkse National Cybersecurity bewustzijnsonderzoek van Alert Online. Het panel bestaat uit CISO’s uit diverse organisaties zoals de tweede kamer en Leids Universitair Medisch Centrum maar ook Waarnemend Directeur Cybersecurity. Gedragswetenschapper Reint Jan Renes van de Hogeschool van Utrecht zal ook aanwezig zijn. Daarnaast ook influencers zoals Isabel Provoost (finaliste van ‘The voice’ en zelf slachtoffer van cybercrime) en Sean Sullivan, beveiligingsadviseur en onderzoeker van F-Secure.

In de aanloop naar het evenement toe spreek ik een aantal partners van Alert Online, waaronder een aantal gemeenten. Ik krijg als feedback mee dat ze vooral heel erg blij zijn met de communicatie toolkit op de website. Het helpt ze bij het stimuleren van Cyberveilig gedrag van medewerkers en inwoners.

Alert Online – Communicatie Toolkit

Deze toolkit is gratis beschikbaar voor de partners en is enorm uitgebreid. Er komt regelmatig nieuw materiaal bij. Zo zijn er video’s met Isabel Provoost (bekend van The Voice) om je medewerkers bewust te maken over allerlei onderwerpen. Geanimeerde prerolls, niet alleen voor video advertising maar ook voor intranet.

In het volgende filmpje gaat Isabel om bezoek bij de directeur van Google Nederland.

 

Ook communicatiemateriaal zoals posters, flyers, banners, placemats en infographics is beschikbaar. Het jaarlijkse Nationale Cybersecurity bewustzijnsonderzoek kan geheel worden gedownload en er is zelfs wat materiaal in het Engels aanwezig.

Alert Online – Cybersecurity Escape Room

Ook onderdeel van de communicatie toolkit is de cybersecurity escape room. Deze activiteit is exclusief voor partners het hele jaar beschikbaar om te huren en staat dit jaar onder andere bij Aegon, Gemeente Den Haag en waterschap Scheldestromen.

De escape room maakt door gamification gebruik van spelelementen om de gebruikers te motiveren en te leren. Het spel kan door drie tot zes spelers tegelijkertijd gespeeld worden en hebben tijdens het spel te maken met verschillende aspecten van cybersecurity. Zoals beveiligde netwerken, versleutelde wachtwoorden, kwaadaardige virussen en counter hacking. Het doel van de escape room is het vergroten van cybersecurity bewustwording op een leuke actieve manier. Klik hier voor de flyer.

Wat kost een partnerschap bij Alert Online?

Alert Online – Deelname partners

Niks, het is helemaal gratis! Het enige wat Alert Online van zijn partners verwacht is dat je een bijdrage levert aan het vergroten van de bewustwording van online veiligheid door een of meerdere activiteiten te organiseren. Dit kan voor je eigen medewerkers zijn of voor externen maar kan bijvoorbeeld ook een webinar zijn die je hebt gemaakt, een infographic over dit onderwerp of een online campagne. Doelstelling van Alert Online is vergroten van de bewustwording van online en digitale veiligheid en versterken van digitale weerbaarheid in Nederland.

Wat krijg je als je partner bent?

Alert Online – Voordelen

  • Vermelding op de website, met logo.
  • Toegang tot de communicatie toolkit (met posters, video’s en banners)
  • Toegang tot de onderzoeksresultaten van ons jaarlijks bewustzijnsonderzoek
  • Je wordt als organisatie uitgenodigd voor diverse netwerkbijeenkomsten het hele jaar door, waar je kennis deelt en leert van best practices en organisaties uit de branche.
  • Jaarlijkse uitnodiging voor het kick off evenement voor de aftrap van de Europese Cybersecurity maand in oktober.
  • Daarnaast kan je het hele jaar door naar één van de (openbare) activiteiten van de partners of van Alert Online die in de activiteitenkalender staan vermeld op de website.

 

En het allerbelangrijkste:

Je levert een actieve bijdrage Nederland online veiliger te maken!

Sluit je nu aan! https://www.alertonline.nl/partners/uitleg-deelname

 

P.s. Benieuwd hoe alert jij online bent? Doe de cyberskillsTest!

Laatste berichten

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.