Tips en trends 2016 – in willekeurige volgorde...

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1. De nieuwe consument gaat door, dit raakt waarschijnlijk ook jouw business. Sta er zo snel mogelijk écht bij stil!

De volgende V&D verdwijnt en de volgende Uber verschijnt in 2016. De wereld van alles dat “op aanvraag” gaat neemt sneller toe dan je denkt. Consumenten willen nú een taxi, nú een glazenwasser, nú een lening, nú een laptop lenen en nú nieuwe zolen onder hun schoenen.

Met name in de financiële sector verwacht ik dat er een grote verandering gaat komen in 2016. Hierop inspringen kan simpeler zijn dat je aanvankelijk denkt. Of zal Facebook dan uiteindelijk toch ook bank en verzekeraar worden? TIP: stop dus als medewerker van een bedrijf om alleen lezingen te gaan bijwonen waar je van alles te horen krijgt over Airbnb, en Uber, maar doe er zelf iets aan en sta erbij stil! Veel organisaties zijn helaas van binnen een “Powerpoint organisatie” geworden waar meetings de waan van de dag bepalen en het managen van je zinloze e-mail box. Neem het heft in eigen handen en vraag je manager om verandering.

 

nieuweconsument

2. Het einde van de geautomatiseerde content kalender

Veel marketing afdelingen en MKB ondernemingen zijn verandert in “content fabrieken” of hebben bedrijven ingehuurd die namens hen content produceren en plaatsen . Allerlei tools zijn aan elkaar verbonden om (vaak) volledig geautomatiseerd content te plaatsen binnen de kanalen die passen binnen de klantreis van de doelgroep (vb. Twitter, Facebook, Instagram). Was goed tot 2015, in 2016 fout! STel je dus de vraag hoe je voor jouw doelgroep de content die je wilt aanbieden meer “snappable” maakt. Waarom denk je dat snapchat zo’n grote hype is en blijft onder de jeugd? Content die op maat voor de doelgroep is gemaakt, leuk is, relevant is en op het juiste moment wordt geplaatst wordt gewaardeerd. Wie weet doe je er goed aan om er nog af en toe een  “koop knop” bij te plaatsen…

Meer weten? Neem contact op!

Tweet Mobile Phone

3. Twitter zakt verder in en is niet langer het primaire kanaal voor webcare (digitale klantenservice)

Webcare afdelingen maken steeds meer grapjes via met name twitter, trekken veelal consumenten die digitaal impact hebben voor en zijn eigenlijk veelal een “call center in een nieuw jasje”. Valt het je bijvoorbeeld niet op dat de jeugd steeds meer platformen zoekt waar volwassenen ontbreken:-), hoe zou dat toch komen. Ik verwacht dat in 2016 consumenten Twitter massaal in wil ruilen voor WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger, wanneer het gaat om bereikbaar zijn voor klantenservice. Hou hier dus rekening mee afdeling ICT.

Wil je meer uit jezelf en uit je bedrijf halen? Lees over de Business X-Factor!

03A13614

Geïnteresseerd in managementadvies, workshops en brainstormsessies, dagvoorzitterschap of presentaties?

4. IoT wordt massaal omarmd en de Smart TV neemt een centrale rol in

Ik ben trots zelf al een actieve rol te mogen spelen vanaf 1992 tot heden om de smartphone wereldwijd zoveel gebruikt te laten worden en het Internet geweldig geïntegreerd te laten worden binnen bijna alles. Zo sceptisch als velen waren over het toenemend gebruik van de smartphone, zo sceptisch zijn velen momenteel over onderwerpen als robotisering en Internet of Things (IoT). Momenteel zien we IoT toegepast in relatief weinig consumentenproducten, het bekendste voorbeeld is bijvoorbeeld de Nest thermostaat. Nu er steeds meer producten met sensors en RFID tags komen zal de vraag snel stijgen. Samsung ziet zelf het jaar 2016 als het jaar dat de TV het centrum gaat vormen bij alle extensies die te maken hebben binnen de huisomgeving voor wat betreft IoT en lanceert daartoe Samsung GAIA dat beschikbaar komt vanaf alle Samsung SUHD TV’s in 2016. Bij toepassingen kun je denken aan: watermelders, rookmelders, lichtsensoren, rolluiksensoren, lichtdimmer, anti diefstal rookmachines, spelcomputers, zonnepanelen, thermostaten, aan/uit switches, CV installaties en noem maar op. De koelkast zal er ook snel op aangesloten worden!

Meer weten? Neem contact op!

 

De Business X-Factor is terug! Schrijf je nu in met een early bird voordeel van €600! Dit kan alleen in januari 2015 en vol=vol. De BXF trainers Henkjan Smits en Erik Jan Koedijk hebben er zin in!

Social Network

5. Zal 2016 het einde zijn van een wachtwoord?

IBM voorspelt

Bekijk hier een bio over mijn werk en privé 

Abstract network

6. Facebook en Google nemen de rol over van content publisher over

2016 gaat een spannend jaar worden voor uitgevers. Steeds meer consumenten installeren ad-, en contentblockers. Hierdoor is het niet meer aantrekkelijk om te adverteren bij dergelijke organisaties, want je bereikt de doelgroep niet. Tegelijkertijd is Facebook het kanaal geworden voor online en nieuwscontent en doet Facebook er alles aan om haar bezoekers geen enkele externe bron meer te laten bezoeken wanneer men binnen de Facebook omgeving. Recent is Facebook gestart met het testen van Instant Articles waar alle content binnen het Facebook platform blijft. TIP voor publishers: hou generatie Z goed in de gaten, pas je content aan voor de nieuwe nieuws consument en denk in andere business modellen!

 

Meer weten? Neem contact op!

card catalog or cabinet with opened drawer and files

En dan is er uiteraard nog veel en veel meer!

Check hier andere inspiratie voor 2016!

ionVR

IonVR is een mobiele virtual reality headset dat gebruik maakt van een Android of iOS smartphone als display!

Quell zegt chronische pijn te verlichten!

Lichtbronnen om een connected home werkelijkheid te maken!

Sengled

 

De toekomst van fitness!

CONTACTFORMULIER

    Uw naam

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw bericht

    Neem contact met mij op voor meer informatie of voor een vrijblijvend gesprek!