Tips en trends 2015 – in willekeurige volgorde...

1. Neem mobiel nu echt serieus en grijp in!

Veel bedrijven snappen nog steeds niets van de mobiele gebruiker. Ze stuntelen maar wat aan. De ontwikkelingen gaan momenteel zo snel dat je nu echt mee moet doen, want anders…. kun je je business wel stoppen en overleef je niet! Apps alleen zijn niet het antwoord. De meeste apps worden namelijk bijna nooit gebruikt. Je hebt een goede onlinestrategie nodig die aansluit bij die van je bedrijf. Want anno 2015 hebben organisaties en instellingen zonder onlinestrategie géén strategie. Keywords: mobiele landingpagina’s, relevant socialmediaplan, geïntegreerde klantenservice, deeplinks en tracking mogelijkheden van content naar en in je apps. Tenslotte: gebruikerservaring is key!

In mijn nieuwe presentatie ‘Connecting People’ alle antwoorden…

03B33907

2. Focus op alleen nieuwe klanten? Schadelijk voor het voortbestaan!

Het is verleidelijk om mooie campagnes te ontwikkelen voor het werven van nieuwe klanten. Maar steeds vaker worden bestaande klanten vergeten. Ze mogen geen gebruik maken van de wervingsacties, of het is niet duidelijk gecommuniceerd naar ze. Dit is vooral ‘hot’ in de mkb-markt die van bijvoorbeeld Groupon of andere kortingscoupon-aanbieders gebruikmaakt of de energie- en telecommarkt. Consumenten laten dit tegenwoordig snel aan elkaar weten op bijvoorbeeld Twitter en direct wordt erop ingegaan door anderen.

Meer weten? Neem contact op!

Tweet Mobile Phone

3. De concurrent met een betere digitale experience wint eenvoudig van jou!

Een goede digitale ervaring bieden is cruciaal. Veel bedrijven nemen online nog steeds niet serieus in de klantreis. De klant wordt steeds slimmer en vergelijkt bedrijven niet langer alleen op ouderwetse reputatie. Een goede digitale ervaring is niet langer iets dat leuk is om erbij te hebben. Vandaag dient ieder bedrijf een serieuze redactie te hebben in plaats van traditionele productmarketeers. Verhalen vertellen over alle kanalen is hetgeen jou onderscheidt van je concurrent. Oprecht en betrokken zijn.

Wil je meer uit jezelf en uit je bedrijf halen? Lees over de Business X-Factor!

03A13614
Geïnteresseerd in managementadvies, workshops en brainstormsessies, dagvoorzitterschap of presentaties?

4. Verkeerd adverteren leidt tot imagoschade

Steeds meer socialmediakanalen maken het ‘verplicht’ om te adverteren. Neem Facebook als voorbeeld. Heb je u een Facebookpagina met 10.000 ‘fans’ en je plaatst een bericht, dan krijgen misschien maar 50 van deze fans het bericht in hun tijdlijn. Door een bericht ‘in de schijnwerpers te zetten’ (= adverteren) zien meer fans het bericht. Logisch dat steeds meer bedrijven de weg naar gesponsorde berichten hebben gevonden. Omdat adverteren laagdrempeliger wordt bij met name Twitter en Facebook, neemt ook de kans toe dat je berichten gaat sponsoren die de gebruiker irritant vindt. Of sterker nog, slecht zijn voor het imago van je bedrijf (denk de spelfouten van Bol.com in advertenties). Marketeers van bedrijven als Nestlé en Proctor & Gamble geven nu al per jaar respectievelijk zo’n 35 tot 80 miljoen euro uit alleen al aan Facebookadvertenties. Hiervan is zeker 50% zinloos.

Meer weten? Neem contact op!

 

De Business X-Factor is terug! Schrijf je nu in met een early bird voordeel van €600! Dit kan alleen in januari 2015 en vol=vol. De BXF trainers Henkjan Smits en Erik Jan Koedijk hebben er zin in!
Social Network

5. Focus op interesses

Ik roep het al jaren. Het gaat om het bouwen van een database op interessegebieden. Bedrijven die investeren in het ‘connecten van people’ krijgen de gunfactor. Steeds meer bedrijven zullen ook gebruik gaan maken van Vloggers, omdat steeds meer consumenten kijken naar de ervaringen van die Vloggers. Het beste voorbeeld in Nederland van een invloedrijke Vlogger is Enzo Knol.

Bekijk hier een bio over mijn werk en privé 

Abstract network

6. Het jaar dat nog veel meer data op straat komt te liggen

2015 wordt denk ik ook het jaar dat nog veel meer data op straat komt te liggen. Letterlijk, maar ook op een wijze die weinigen van jullie nog doorhebben….. Ik zeg weleens tegen vrienden die roken: plaats het niet op Facebook, want je zorgverzekering is in 2025 niet meer te betalen. Een grapje? Nee, ik ben bloedserieus. 28 december was er nog een goed voorbeeld op Twitter: een zorgverzekeraar kocht een ‘promoted trend’ bij Twitter en mensen gingen allerlei persoonlijke zaken tweeten. Bedrijven die consumenten pro-actief helpen, krijgen de gunfactor: onbetaalbare aanbevelingen van mensen.

Meer weten? Neem contact op!

card catalog or cabinet with opened drawer and files

En dan is er uiteraard nog veel en veel meer! Check hier leuke bronnen die ik voor je heb geselecteerd:

CONTACTFORMULIER

    Uw naam

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw bericht

    Neem contact met mij op voor meer informatie of voor een vrijblijvend gesprek!