Semler in de polder en Semco Style

Semler in de Polder en Semco Style

 

Ben erg trots dat mijn boek Reset! momenteel op nummer 1 staat als managementboek bestseller. In mijn boek ook uitgebreid aandacht voor de wendbare organisatie. Binnen dit hoofdstuk een uitgebreid interview met Arko van Brakel (van Semco Style Institute en waarvoor ik onder andere Semler in de Polder mocht ontwikkelen in 2015). Arko en ik kennen elkaar al een hele tijd. Op diverse projecten werkten we samen, waaronder bij de Baak. Arko liet zich in 2013 inspireren door een uitzending van Tegenlicht. Eind 2013 kwam Arko naar me toe met het idee om Ricardo Semler naar Nederland te halen en vroeg me een idee uit te werken. Om eerlijk te zeggen had ik op dat moment nog niet van Ricardo gehoord. Na het bekijken van de bewuste uitzending was ook ik verkocht. Onderin dit artikel tref je een exclusieve podcast aan met Arko!

LUISTER DE PODCAST

 

Ricardo Semler and friends

Arko stelde mij in die tijd voor aan Leen Zevenbergen. Leen is een te gekke vent. Wat een ervaring. Leen kende Ricardo reeds en samen met Leen en Arko gaan praten over de doelstellingen die ze wilden bereiken met het naar Nederland halen van Ricardo Semler. Een geweldige ervaring. Wat een passie hebben deze heren! Uiteindelijk heb ik het concept Ricardo Semler and friends bedacht. Ricardo met om hem heen ‘vrienden’ die zijn gedachtegoed hadden geïmplementeerd. Immers: zelfsturing / zelforganisatie begon op dat moment steeds meer een ‘hype’ te worden.

Event met 1600 betalende bezoekers

Uiteindelijk heb ik een campagneformaat bedacht waar we via Facebook en Twitter bijna 300.000 euro aan tickets verkochten en het evenement was nokvol met enthousiaste zakenmensen. Binnen het campagne ontwerp hadden we een digitale strategie, waardoor we trending topic op Twitter zouden kunnen worden. En dat lukte, maar liefst 6 tot 8 uur lag waren we trending topic en behaalden we miljoenen en miljoenen impressies binnen de campagne. In de avonduren hadden we besloten een klein VIP evenement te organiseren en wauw wat was dat mooi!

INTERESSE IN EEN LEZING?

 

Semler in de polder – borging Semco Style

Na het grote evenement ontstond er steeds meer enthousiasme rondom het gedachtegoed van Ricardo Semler. Reden genoeg om een nieuw concept te ontwikkelen. Samen met mijn collega Annemieke van Herk hebben wij het concept Semler in de Polder bedacht om de Semco Style beweging in Nederland op gang te helpen. En met succes! Van de maximaal 200 plekken werden er telkens 200 gevuld in het mooie Maitland Theater van de Baak. Ricardo nam af en toe zelf deel via een Skype of FaceTime sessie. Mensen waren razend enthousiast en dat is genieten!

Semler in de Polder over Semco Style

Podcast Arko van Brakel

In de podcast met Arko (onderaan dit artikel) een exclusief gesprek over Ricardo Semler en Semco Style Institute. We blikken terug op de tijd vanaf het idee om Ricardo uit te nodigen in Nederland tot het moment dat Ricardo zo onder de indruk was van alles en Arko benaderde om Semco Style Institute in Nederland op te starten.

semco in de polder

Tekst gaat onder door

Mijn boek bestellen?

Het managementboek waarna je ziet dat je geen angst hoeft te hebben voor disruptie

 

Arko’s doel

‘Mijn doel is om mensen ondernemend naar hun leven te laten kijken. Daarmee wil ik niet zeggen dat iedereen een eigen bedrijf moet beginnen; ondernemerschap is veel meer dan een eigen bedrijf runnen. Ik wil zorgen dat mensen ondernemende keuzes maken, zodat ze in een onzekere wereld zelf de regie in handen kunnen nemen. Werkelijk je eigen verantwoordelijkheid pakken, daar gaat het om. Zo wordt iedereen directeur van zijn eigen leven.

Dit komt ook naar voren in de Semco Style, waar ik nu mee bezig ben. Een van de principes hiervan is: om een team goed te laten functioneren, moet je ook je eigen belang erin kwijt kunnen. Als het niet in je eigen belang is om een bijdrage te leveren aan een team, ben je niet gemotiveerd en haal je je team omlaag. Daarom is het van cruciaal belang dat je ook weet wat je eigen belang is.

Volg mij via Facebook…

SPONSOR DE PODCAST

 

Contact opnemen:

  Maak je keuze. Ik neem vervolgens binnen 48 uur persoonlijk contact met je op:

  Ik wil graag een Cybersecurity podcast opnemen
  SPONSOR de podcast!
  Gesigneerde Reset! boeken voor mijn team/klanten
  Inspiratielezing over Cyber Security
  Keynote over Trends 2020
  Een Reset! inspiratielezing
  Organiseren van een een workshop
  Ik maak graag een afspraak

  Overige

  Naam

  E-mail (verplicht veld)

  (mobiele) telefoonnummer

  Opmerkingen

  Inspiratie:


  Podcast:

  No Comments

  Post a Comment