Reset de managementbestseller

Nummer 1 managementboek Reset van Erik Jan Koedijk

Reset is managementboek nummer 1. Dank jullie wel!

 

Mijn boek Reset staat op nummer 1 als best verkochte managementboek van dit moment. Daar ben ik jullie allemaal erg dankbaar voor! En heb je het nog niet gelezen? Bestel het hier en je betaalt geen verzendkosten en kunt na ontvangst het E-Book gratis aanvragen.

Niet alleen een managementboek

Ik heb reset geschreven voor een breed publiek. Ik heb reset geschreven voor jou! In oktober 2016 zat ik helemaal klem in mijn schrijfproces. Er zat nog teveel vakjargon in en te moeilijke zinnen en woorden. Via intensieve begeleiding van mijn schrijfcoach Eveline Broekhuizen is heb ik me gericht op een bredere doelgroep. Inspirerend en activerend, met praktische tips die je morgen kunt toepassen. Voor directeur, medewerker en wellicht ook consument.

Het boek bestellen?

Het managementboek waarna je ziet dat je geen angst hoeft te hebben voor disruptie

Het boek gaat immers over communicatie, samenwerken en welbevinden en dat geldt net zo goed binnen bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Of denk aan de voetbalvereniging waar een eigenwijze penningmeester rondloopt die het beste met iedereen voorheeft maar soms niet wordt begrepen. Leer anders te luisteren en kom in je kracht. Zo las bijvoorbeeld ook basisschool lerares Monique mijn boek. Een aangrijpende podcast tref je hier aan.

BESTEL GESIGNEERDE BOEKEN

 

Tekst gaat onder verder

 

Boekpresentatie

De boekpresentatie die ik op 14 februari heb gehouden in MU in Eindhoven was drukbezocht door een breed publiek. Mooie toespraken, warme woorden en gezellig netwerken. Vanaf dat moment viel er een last van mijn schouders. Immers, ik had al mijn business een jaar aan de kant geschoven om dit boek te schijven. Ik moest helemaal opnieuw beginnen. Ook dat voelt als een Reset! Langzamerhand komen boekingen voor lezingen weer binnen en neem ik deel aan enkele prachtige projecten, waarover in juni meer.

Heb je interesse in een inspirerende lezing over onderwerpen als disruptie, social media, communicatie, Cyber Security bewustwording voor personeel of de nieuwe Reset! presentatie, vul hieronder je contactgegevens in en ik neem contact op.

Professor Stelarc and Erik Jan Koedijk

Professor Stelarc and Erik Jan Koedijk

 

Ontmoetingen met bijzondere mensen

Minister Hennis-Plasschaert met het managementboek Reset

Minister Hennis-Plasschaert en Erik Jan Koedijk

Onlangs mocht ik Stelarc (zie wikipedia over meer informatie) interviewen. Dit interview in de vorm van een podcast zal ik begin juni publiceren aan mijn nieuwsbrieflezers. Heb je interesse in het interview met deze bijzondere man (half mens, half robot en een man die drie oren heeft) schrijf je dan in voor mijn inspiratie nieuwsbrief. Het is een bijzonder mens, hij wordt wereldwijd gezien als de ‘godfather’ van de cyborgkunst.

Onlangs werd ik ook uitgenodigd om minister Hennis-Plasschaert te ontmoeten. Ik heb uitgebreid met haar mogen spreken over de inhoud van het boek. Hoe ‘anders luisteren’ naar elkaar kan zorgen voor beter samenwerking, minder uitval en op managementgebied voor minder angst voor hype-woorden als disruptie. Vanzelfsprekend heb ik ook de link gelegd daar defensie en de concrete tips die daar door de mannen en vrouwen kunnen leiden tot mooie resultaten.

BOEK EEN LEZING

 

Dankbaar

Ik ben ontzettend dankbaar voor alle ondersteuning die ik de laatste jaren heb mogen ontvangen en ook trots op het netwerk met mooie mensen om mij heen. Jullie hebben mij de kracht gegeven dit boek te gaan schijven en mij af te zonderen het dan ook echt te doen, want ik liep al jaren rond met het idee. Ik neem graag een moment om de geïnterviewden in het boek een podium te geven aan jou als lezer van dit artikel. Dit zijn stuk voor stuk mooie mensen waar jij veel inspiratie uit kan putten. In volgorde van de 9 hoofdstukken van het boek (jouw 9 stappen om in beweging te komen).

Guendaline Stinkens (hoofdstuk 1: Hostmanship)

In hoofdstuk 1 ‘Hostmanship’ wordt duidelijk dat je eerst aan je klant moet denken en dan pas aan procedures, gewoontes en systemen. Het gaat om dienstverlening vanuit het perspectief van de klant. Wat is het gezicht van jouw organisatie en hoe kun je ervoor zorgen dat je (nog meer) gastvrijheid uitstraalt? Met hostmanship heb jij een mogelijkheid om je te onderscheiden van de concurrent door zowel intern als extern gastvrij met elkaar om te gaan. Aan het einde van dit hoofdstuk vind je een weergave van mijn gesprek met Guendaline Stinkens, een expert in hostmanship en het klanten naar hun zin maken door middel van gastvrijheid.Dank je wel Guendaline voor je medewerking!

Kevin Mitnick (hoofdstuk 2: ICT)

Als je aan samenwerking denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan ICT. Toch gaat het hoofdstuk hierover, omdat we steeds meer data delen en je met oplossingen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn samenwerken binnen en buiten jouw organisatie eenvoudig kunt faciliteren. De afkorting staat voor informatie- en communicatietechnologie en wordt ook wel aangeduid met IT. ICT wordt vooral als iets technisch gezien, voor sommigen als iets ingewikkelds en complex. Terwijl we er buiten ons werk prima mee om kunnen gaan en gebruik van maken.

LEZING CYBER SECURITY BEWUSTWORING

 

Kevin Mitnick is een van de bekendste hackers ter wereld. Op dertienjarige leeftijd kon hij al gratis reizen in Los Angeles omdat hij een busticketmachine thuis had. Zijn bekendste arrestatie was op 15 februari 1995, na een intensieve digitale klopjacht. Pas in 1999 werd hij schuldig bevonden voor onder andere computerfraude en mobiel telefoneren op kosten van anderen. Kevin heeft in totaal vijf jaar vastgezeten (waarvan acht maanden in eenzame opsluiting) en kwam vrij op 36-jarige leeftijd op 21 januari 2000. Hij mocht tot 21 januari 2003 geen gebruikmaken van technologie, op een vaste telefoon na. Op dat moment ontmoette ik hem en werkte ik met hem samen in de tijd van ik voor Nokia werkte. Sindsdien staan we in goed contact met elkaar. Ik ben zeer dankbaar dat Kevin heeft meegewerkt aan mijn boek. Zeker op dit moment met Cyber Security aanvallen is bewustwording op dat gebied essentieel en actueler dan ooit. Veel dank gaat dan ook naar Kevin uit!

 

Paul van Musscher (hoofdstuk 3: Samenwerken)

In dit hoofdstuk wordt duidelijk hoe mensen succesvol en duurzaam kunnen samenwerken. Hoe behaal je gezamenlijke doelstellingen en maak je samen het verschil? Hoe ga je samen een transformatie door? In vijf fasen laat ik jou een transformatie meemaken om tot een waardevolle samenwerking te komen. Aan de hand van ervaringen die ik heb opgedaan in mijn carrière bij Nokia en Theorie U van Otto Scharmer, geef ik je tips en adviezen die je morgen kunt toepassen, of je nu zzp’er bent, of voor een kleine of grote organisatie werkt. We werken allemaal met elkaar samen en er is een noodzaak om dit vaker anders aan te pakken. Deze noodzaak wordt ook gevoeld door Paul van Musscher, politiechef van de Eenheid Den Haag, die steeds meer de samenwerking opzoekt met andere organisaties en de maatschappij. Ik ben Paul ontzettend dankbaar voor zijn medewerking. Ik heb veel respect voor zijn visie en de wijze waarop hij mensen in hun kracht zet.

Jeen de Spa (hoofdstuk 4: Een veilige basis)

In ‘een veilige basis’ komt naar voren dat je een veilige omgeving nodig hebt om creatief te kunnen zijn, te innoveren en te leren. Pas dan kun je in beweging komen. Deze basis is als de ouders van een kind, die het kind stimuleren om uitdagingen aan te gaan, troost bieden als het fouten maakt en genieten van de groei die het doormaakt. Iedereen, ongeacht functie of werkzaamheden, heeft de neiging om een veilige basis te creëren. Dit begint heel klein. Vanaf je eigen werkplek die je personaliseert en enkele collega’s met wie je het goed kunt vinden, tot een veilig en uitdagend leiderschap over de gehele organisatie. Voor dit hoofdstuk ben ik in verbinding getreden met en heb ik inspiratie geput uit George Kohlriesers theorieën over Secure Base Leadership. Ik vraag Jeen de Spa, expert op dit gebied in Nederland, naar zijn visie. Jeen, te gek dat ook jij hebt meegewerkt aan Reset!

 

Arko van Brakel (hoofdstuk 5: De wendbare organisatie)

Om niet vanuit stress te reageren op verandering, is het belangrijk dat organisaties wendbaar zijn en mensen behendig en veerkrachtig. Waar worden beslissingen genomen binnen de organisatie? Op welke manier worden mensen aangestuurd? Wat zijn de verschillen tussen managers en leiders? Over welke eigenschappen moet de nieuwe manager beschikken? Op al deze vragen vind je een antwoord in de wendbare organisatie. Sommige organisaties experimenteren al met nieuwe, wendbare organisatievormen, zoals Semco Style. In Nederland wordt deze managementstijl geïntroduceerd door Arko van Brakel, met wie ik al heel wat jaren bevriend ben. Samen hebben we in 2015 Ricardo Semler naar Nederland gehaald. Destijds heb ik met mijn collega Annemieke van Herk de gehele strategie achter Ricardo Semler and friends en de opvolgevenementen Semler in de Polder bedacht. Arko veel dank dat je hebt meegewerkt!

 

Ment Kuiper (hoofdstuk 6: Het klantenhuis)

In dit hoofdstuk beschrijf ik hoe je je klant letterlijk centraal kunt zetten door middel van een nieuw organisatieonderdeel. In plaats van een hiërarchische structuur waarbij de afdelingen in silo’s worden opgeknipt en weinig met elkaar communiceren, introduceer je één aanspreekpunt waarin alle disciplines zijn vertegenwoordigd. Dit is het klantenhuis. Dit betekent afscheid nemen van de traditionele afdelingen sales, communicatie, marketing en PR. In dit hoofdstuk plaats ik het in context voor ZZP-er, kleine ondernemingen en grotere organisaties, zodat ook dit breed toepasbaar is.

Deze term klantenhuis is bedacht door Ment Kuiper, met wie ik op mooie projecten heb samengewerkt. Ment is een prachtvent. Ment ook dank aan jou voor je medewerking!

 

Martin Hersman (hoofdstuk 7: Vitaliteit)

Hoe houd jij je medewerkers en jezelf vitaal, zodat jullie met een goed gevoel kunnen presteren? Ik zal je niet vertellen dat je moet gaan sporten of hoe je moet eten. Het is geen compleet overzicht of stappenplan dat je kunt aflopen om vitaal te worden, daar zijn andere boeken voor. Ik wil jou alleen inspireren om iets bewuster te worden van de manier waarop je jezelf duurzaam als productie-eenheid kunt inzetten. En ik laat zien hoe ook een organisatie hier op een duurzame en zorgzame manier meer uit kan halen. Dit doe ik door mijn persoonlijke ervaringen te onderbouwen met feiten en cijfers. Met voorbeelden als de Bhutaanse overheid probeer ik geluk op de werkvloer, maar ook ongewenst gedrag op het werk, bespreekbaar en meetbaar te maken. Als je vitaal bent, heb je energie, ben je bevlogen en weerbaar. Hoe bewust ben jij je van je situatie? Eet je gezond? Voel je je fit of futloos? En geniet je van het leven? Geef je jezelf weleens een cadeautje? Ik wil je tonen dat je elk moment van de dag bewust een keuze kunt maken om jezelf en je (werk)omgeving beetje bij beetje vitaler te maken.

Onder vitaliteit versta ik het in balans zijn van lichaam, geest en ziel. Je bruist van de energie, je voelt je sterk en fit en beschikt over doorzettingsvermogen en mentale veerkracht. Ik geef tips op het gebied van voeding, beweging, herstel en geluk om je bewustwording te vergroten. Vervolgens geeft mijn maatje en ex-topsporter Martin Hersman zijn visie op het gebied van energiemanagement.Martin, veel dank voor je medewerking en zeer mooie bijdrage voor de lezers!

 

Henkjan Smits (hoofdstuk 8: Talentontwikkeling)

Stel dat jouw organisatie wil gaan vloggen (dat wil zeggen verhalen vertellen via filmpjes en deze delen via bijvoorbeeld YouTube). Je wilt een extern bedrijf inhuren om dit uit te voeren, maar je komt erachter dat dit enkele honderden euro’s zal gaan kosten. Daar schrik je van, vertel je tijdens de koffiepauze aan een van je collega’s. En wat blijkt? In zijn vrije tijd vlogt deze collega regelmatig! En hij boekt hier nog succes mee ook. Hij heeft 756 abonnees op zijn YouTube-kanaal en gemiddeld meer dan 525 kijkers per filmpje. Waarom zou je niet van zijn of haar talent gebruikmaken? Zulke verborgen talenten zichtbaar maken voor de organisatie, daar gaat dit hoofdstuk onder andere over. De unieke eigenschappen en kwaliteiten die iedereen onbewust heeft, zijn van invloed op de performance van het individu, het team en de organisatie. Door je talenten te ontdekken en je hier bewust van te worden, kun je ze actief inzetten

Talent, kun je dat ontwikkelen?

‘Talentontwikkeling’ biedt handvatten om je talent te ontdekken en te ontplooien. Dit proces van bewustwording en ontwikkeling duurt je hele leven lang. Je blijft dus je leven lang leren. Hoe je organisatie hier beter op in kan spelen en de talenten van de medewerkers actief in kan zetten, komt ook in dit hoofdstuk aan bod. Talentscout, vriend en businesscoach Henkjan Smits, met wie ik samen het Business X-factor-model heb ontwikkeld, geeft aansluitend zijn visie op talentonwikkeling en kwaliteitsontginning. Henkjan, zeer waardevol dat je je medewerking hebt verleend aan Reset!

 

Rob Top (hoofdstuk 9: Reconnect met jezelf)

Op meerdere momenten in mijn leven besloot ik een pas op de plaats te maken, mijn leven te overzien en te luisteren naar mezelf. Disconnect to reconnect. Ik gunde mezelf tijd, ruimte en budget voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld in mijn contractonderhandelingen met Nokia, waarbij ik aangaf dat ik liever een lager salaris kreeg, als zij mij zouden laten opleiden en trainen (dankzij Nokia ben ik in korte tijd flink gegroeid). Maar bijvoorbeeld ook door uiteindelijk zelf te kiezen om te vertrekken bij Nokia om dichter bij mijn gezin te kunnen zijn en te starten als eigen trotse ondernemer, dat ik dit jaar 10 jaar ben!

Luisteren naar jezelf!

Reconnect met jezelf’, gaat over luisteren naar jezelf. Juist door af en toe een stap terug te nemen, kun je in beweging komen. Geïnspireerd door de vier luisterniveaus van Otto Scharmer, beschrijf ik hoe ik de afgelopen jaren beter naar mezelf heb leren luisteren door bijvoorbeeld in 2004 te starten met een digitale detox tijdens een zomervakantie. Ook heb ik een week van baan geruild met iemand uit een totaal andere sector en ben ik op een vision quest gegaan om mijn authentieke zelf te leren kennen. Tijdens deze vision quest ben ik begeleid door westers sjamaan en natuurwetenschapper Rob Top. Wil je weten wat een vision quest inhoudt? Lees Reset!


Contact opnemen:

  Maak je keuze. Ik neem vervolgens binnen 48 uur persoonlijk contact met je op:

  Ik wil graag een Cybersecurity podcast opnemen
  SPONSOR de podcast!
  Gesigneerde Reset! boeken voor mijn team/klanten
  Inspiratielezing over Cyber Security
  Keynote over Trends 2020
  Een Reset! inspiratielezing
  Organiseren van een een workshop
  Ik maak graag een afspraak

  Overige

  Naam

  E-mail (verplicht veld)

  (mobiele) telefoonnummer

  Opmerkingen

  Inspiratie:

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.