Huub Stapel, Bob Pinedo en minister Alcalá-Wallé

Reset geeft steun en Bon bini for business op Curaçao en Aruba

Een ontmoeting met drie bijzondere mensen

 

 

Huub Stapel: acteur. Werd bekend door de films De lift, Flodder en Amsterdamned van Dick Maas.

Bob Pinedo: Bob Pinedo is een wereldberoemde oncoloog (geboren op Curaçao in 1943) en een van de meest gelauwerde Nederlandse kankerspecialisten, ook internationaal. Nog altijd is hij voluit actief in het kankeronderzoek, in Nederland en op Curaçao.

Marilyn Alcalá-Wallé: Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur & Sport op Curaçao.

Enkele bijzondere ontmoetingen in 2018 – deel 1

Tijdens de heenvlucht van mijn derde bezoek aan de Antillen begin maart 2018 werd ik herkend door het cabinepersoneel van KLM als auteur van het boek Reset! Dit naar aanleiding van mijn artikel dat nagenoeg al het cabinepersoneel heeft gelezen als ik hen mag geloven.

Huub Stapel

Op deze vlucht was ook Huub Stapel aanwezig. Ik zag dat toen ik een rondje liep, echter Huub lag te slapen. Het cabinepersoneel heeft hem later verrast met het boek Reset! toen hij wakker werd.

Huub Stapel en Erik Jan Koedijk

Huub kwam gezellig naar voren om te praten en al snel hadden we een leuke klik. Huub liet me achteraf weten in het boek begonnen te zijn en het deed herinneringen naar boven komen. Een deel deed hem denken aan Skinner en Watzlawik (hij was een van de meest vooraanstaande communicatiewetenschappers). De tijd van zijn opleiding aan de toneelacademie te Maastricht. Geweldig dat Reset! bij hem deze herinneringen doet oproepen en de praktische tips zo aanspreken. Binnenkort ontmoeten we elkaar om verder te spreken.

Reset van Erik Jan Koedijk eenn van de best verkochte managementboeken

Bob Pinedo

Aangekomen op Curaçao had ik een afspraak met Dr. Bob Pinedo. Bob had mij een paar weken voor vertrek benaderd. Hij had op internet over mijn boek gelezen en stelde voor om elkaar te ontmoeten. Hij had zelf ook een boek gepubliceerd in 2017. Na even te Google-en werd ik er stil van. Ik las zoveel over deze bijzondere man. Wat een indrukwekkend mens!

In 2014 won hij de prestigieuze David A. Karnofsky Memorial Award van de American Society for Clinical Oncology en in 2017 presenteerde hij zijn boek ‘De ontdekkingsreis van Bob Pinedo – Patiëntendokter en kankerwetenschapper’, geschreven door René Steenhorst en overhandigde deze als eerste aan Mark Rutte. Ook Eugene Rhuggenaath (de minister-president van Curaçao) was aanwezig bij die uitreiking.

De oude dame

Bob en ik hadden elkaar veel te vertellen. Wat een eer dat ik deze man mocht ontmoeten (in toeval geloof ik trouwens niet meer sinds mijn Vision Quest in 2016). Het meest onder de indruk ben ik van zijn ervaring van zijn eerste patiënt van wie hij veel leerde. Ik las dit nog terug in een artikel in NRC waar te lezen valt:

“Het was een oude dame die in een rolstoel het ziekenhuis op Curaçao werd binnengereden, met een ingezwachteld been. Dat been was niet waar ze voor kwam, maar Pinedo was benieuwd wat ermee was en vroeg of de zwachtels eraf mochten.

Pinedo: „Nee, zei die dame, dat wil ik niet, dat is al twintig jaar zo. Ik overreedde haar en haalde de zwachtels er toch af en toen…” Hij doet zijn hand voor zijn gezicht. „…vielen er duizenden wormen en maden van haar been, ze krioelden over de grond.”

De volgende dag was de dame dood. „Ze had in symbiose geleefd met die beesten en ik had dat doorbroken. Het evenwicht was weg.”

Dit kwam binnen zeg. Ik was er stil van en wist even niet goed wat te zeggen. Het was in ieder geval een geweldige ervaring om de heer Pinedo te ontmoeten. De volgende trip gaan we weer samen wat drinken.

Educatie op Curaçao

In 2017 heb ik de minister reeds ontmoet in Willemstad na mijn boekpresentatie. De minister opende het jaar van de universiteit en ik was daar gevraagd als keynotespreker.

Minister Marilyn Alcalá-Wallé & Erik Jan Koedijk

Een geweldige ervaring om tussen de studenten te staan en ook te mogen vertellen over het belang van samenwerken, luisteren en gezondheid in organisaties.

Ik kwam immers ook naar Curaçao om honderden ondernemers en medewerkers te trainen.

Onlangs toen ik bijna de gehele maand maart in 2018 meer dan 500 enthousiaste deelnemers aan mijn workshops en lezingen ontmoette had ik de eer dat mevrouw Alcalá-Wallé mijn lezing ‘Reset the Workplace’ opende. Een lezing over samenwerken, interne- en externe communicatie, de veranderende wereld en hoe je jezelf en je organisatie beschermt tegen hackers.

Wat bij de toeschouwers en de minister met name in de smaak viel is dat ze na mijn keynote geen wachtwoorden meer hoeven te onthouden en verzinnen en voortaan altijd veilig kunnen werken op publieke wifi hotspots. Op Curaçao en Aruba werkt bijna iedereen op die publieke hotspots en ik toonde hen hoe gemakkelijk kwaadwillenden hun werk zouden kunnen afluisteren en belangrijker: hoe je dat voorkomt door het heft in eigen handen te nemen.

Strategiediner over Reset!, start-ups, toerisme en ondernemerschap

CHATA is een van de grootste Hospitality & Tourism Associations in het Caribisch gebied. Ze zijn zich ervan bewust dat onze wereld, onze markten, de economie en vooral onze reizigers aan het veranderen zijn. Dat sprak ze aan in Reset! De concurrentie is hevig en ze willen dat hun leden het beste presteren, vooral als het gaat om marktinformatie. CHATA was een van de initiatiefnemers van het Reset! strategiediner op Curaçao. In oktober 2018 ben ik waarschijnlijk terug. Wil je ook een strategiediner organiseren, stuur me dan een persoonlijk bericht!

(boven een strategiediner over Reset! georganiseerd door CHATA (Hospitality & Tourism Association, ondernemer Nevita Mezas en ikzelf).

Verliefd!

Dat ben ik geworden op Curaçao en Aruba. De eerste keer bezocht ik deze regio samen met Henkjan Smits eind 2015/2016 om aldaar onze Business X-Factor workshops te geven. Ik merkte de leergierigheid van de inwoners en we organiseerden toen ook onze eerste Social Media Workshop op het eiland. Met respect behandelden we de wensen van de deelnemers en ik merkte dat dit werd gewaardeerd.

In 2017 leidde dat zelfs tot mijn boekpresentatie op Curaçao en de opening van het universitaire jaar. Mensings en Bruna wilde het ook graag in de verkoop nemen in september 2017. Dankzij dolfijn.fm en Facebook word ik zelfs op straat herkent op Curaçao. Best grappig.

November 2018: wederom richting Aruba en Curaçao

Ben je nieuwsgierig geworden naar de inhoud van de splinternieuwe Reset! Energize Yourself masterclass en naar de ervaring van de deelnemers, kijk gerust hieronder. Deze masterclass is inCompany in groepen van maximaal 25 deelnemers. Verkrijgbaar in de Nederlandse en Engelse taal. Bij boeking vanaf zes groepen bieden we gratis de unieke Slaap-masterclass aan. Gemiddeld 20 tot 25% van de medewerkers kampen met slaapproblemen.

Bij interesse klik hier en vul even je contactgegevens in. Veel dank!

 

Laatste berichten

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.