Auteur Erik Jan Koedijk bezoekt de Antillen in november 2018 voor cybersecurity en social media lezingen en trainingen

‘PERSBERICHT’

——– PERSBERICHT——–

Auteur Erik Jan Koedijk bezoekt de Antillen in november voor cybersecurity en social media lezingen en trainingen.

Antillen – Van 4 november tot 26 november geeft auteur Erik Jan Koedijk voor het vierde jaar op rij masterclasses en bedrijfstrainingen op het gebied van social media en cybersecurity. Hij bezoekt dit keer Aruba, Bonaire en Curaçao. Koedijk is tevens auteur van het boek Reset! en stond in 2017 in de top 10 best verkochte boeken aan managers in Nederland. De lezingen worden onder andere georganiseerd in samenwerking met het Acoya Curaçao Resort.

Erik Jan Koedijk over zijn bezoek aan Curaçao: “Na mijn boekpresentatie op Curaçao in september 2017 is gebleken dat de onderwerpen uit het boek erg actueel zijn. Ook hier zijn we op zoek naar; wendbare organisaties met minder hiërarchie en veerkrachtige mensen, menselijk leiderschap, digitale veiligheid op de werkplek en het zinvol inzetten van sociale media.” Dit is voor hem de reden om nu voor de tweede keer dit jaar masterclasses en een aantal bedrijfstrainingen te geven en daarnaast een unieke lezing over hoe je hackers thuis en op het werk buiten de deur kunt houden.

Reset the Workplace

In maart 2018 heeft Erik Jan Koedijk bijna meer dan 500 deelnemers mogen ontvangen voor zijn lezingen en workshops. Marilyn Alcalá-Wallé (Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur & Sport op Curaçao) heeft de lezing ‘Reset The Workplace’ geopend. Een lezing over samenwerken, interne- en externe communicatie, de veranderende wereld en hoe je jezelf en je organisatie beschermt tegen hackers. Hij was daarnaast ook eerder gevraagd als keynote speaker voor de opening van het jaar op de universiteit op Curaçao. Inmiddels is hij ook een bekend gezicht op de eilanden mede door enkele gesprekken met dolfijn.fm en door zijn aanwezigheid op Facebook.

De feedback van de deelnemers spreekt voor zich, de workshops worden hoog gewaardeerd. Zijn adviezen zijn concreet en direct toepasbaar en de lezingen zijn geschikt voor een brede doelgroep. Bedrijven die hebben deelgenomen lopen uiteen van (semi-)overheden, grote internationale bedrijven, MKB’s tot communicatie professionals.

Tijdens de workshop leert Erik Jan Koedijk de deelnemers in een praktische benadering over strategie en uitvoering. Hoe organisaties en medewerkers zich kunnen onderscheiden van hun concurrenten en hoe ze meer rendement halen uit hun inspanningen op social media. Welke trends er spelen, hoe deze te meten zijn en hoe je succesvol kan zijn en inspiratie kan opdoen met social media.

Voorbeelden van lezingen & Masterclasses:

ARUBA:

BONAIRE

CURAÇAO

Reset! De 9 stappen om in beweging te komen: Maak uzelf weerbaar voor disruptie en omarm veranderingen. Voorbeelden uit de praktijk van zowel nationale als internationale bedrijven. Met concrete tips die weer energie geven!

 

Connecting people – the power of social media: Ik neem u concreet mee in de veranderingen binnen het communicatielandschap (b.v. Internet en Social Media) en laat op een prikkelende en interactieve wijze zien wat er nu allemaal verandert in de wereld en wat u daar zelf mee kunt doen. Ik laat u nieuwe kansen ontdekken!

 

Cybersecurity bewustwording: Het is noodzakelijk om te begrijpen waar de gevaren liggen op de digitale snelweg en hoe u zich daar tegen kunt wapenen. Voordat u weet zijn al uw bestanden versleuteld en wordt u om losgeld gevraagd. Dit noemt men Ransomware. Zonder dat u verstand hoeft te hebben van techniek weet u na deze sessies hoe u uzelf, uw familie en uw werkomgeving veilig houdt op internet.

 

Voor meer informatie over de sessies en voor toegangskaarten ga naar: www.koedijk.com/masterclass

 

 

——— EINDE PERSBERICHT ———

Extra informatie:

 

Over de Auteur

Erik Jan ging online in 1991/1992. Zijn eerste baan kreeg hij in 1992. Men noemde hem ‘mr. Internet’. Waar niemand zich nog bezighield met Internet, was het al zijn wereld. Hij was één van de jongste country managers binnen Nokia Enterprise Solutions (het organisatieonderdeel dat security (firewalls), mobility (smartphones) en software (apps zoals push e-mail) op de markt bracht. Later was hij verantwoordelijk voor EMEA partner marketing. Hij vestigde record na record in zijn loopbaan bij Nokia. Een toonaangevend beursconcept, succesvolle uitgerolde strategie in Second Life, een uitgekiende Europese partnerstrategie en al in 2004 internationale Social Media campagnes en twee jaar lang een Nokia Circle of Excellence sales award.

Ook voor zijn loopbaan bij Nokia brak hij records met het veiliger maken van scholen en bedrijven tijdens de ‘eerste aansluiting’ op het Internet (1998 tot 2002). Als general manager Benelux bij SurfControl beveiligde hij kinderen en werknemers voor de gevaren en de donkere kanten van het Internet op school en op de werkvloer.

Erik Jan weet mensen voor zich te winnen en zet mensen en organisaties in beweging. Hij is meer dan 10 jaar eigen ondernemer en is nog steeds betrokken bij toonaangevende en onderscheidende projecten in zijn rol als management en organisatie adviseur en keynote spreker.  Het is zijn passie om mensen, kennis en techniek bij elkaar te brengen. Intussen lezen veel mensen zijn boek Reset! dat 14 februari 2017 verscheen en wekenlang op nummer 1 heeft gestaan in de managementboek bestseller lijst en een van de best verkochte managementboek boeken van 2017 is geworden.

 

Over het boek RESET! (ISBN: 9789492221582)

Erik Jan Koedijk weet door zijn jarenlange ervaring hoe je mensen samenbrengt en organisaties succesvol maakt. Op basis hiervan ontwikkelde hij het COW-model (Collaboration, Organisation en Wellbeing). In 9 stappen deelt Erik Jan zijn kennis aan de hand van sprekende voorbeelden en tips die iedereen morgen al kan toepassen.

De hoofdstukken zijn verrijkt met 9 interviews, waarin de experts Arko van Brakel, Guendaline Stinkens, Ment Kuiper, Martin Hersman, Henkjan Smits, Paul van Musscher, Jeen de Spa, Kevin Mitnick en Rob Top hun best practices en lessons learned delen.

Onderwerpen die in de interviews aan bod komen zijn: gastvrijheid, zelfsturing, cyber security awareness, het nieuwe samenwerken, secure base leadership, talentontwikkeling, vitaliteit, werkgeluk en aandacht voor jezelf. Stuk voor stuk onderwerpen die aandacht verdienen!

 

Voorbeelden van lezingen:

  • Reset! De 9 stappen om in beweging te komen: Maak uzelf weerbaar voor disruptie en omarm veranderingen. Voorbeelden uit de praktijk van zowel nationale als internationale bedrijven. Met concrete tips die weer energie geven!
  • Connecting people – the power of social media: Ik neem u concreet mee in de veranderingen binnen het communicatielandschap (b.v. Internet en Social Media) en laat op een prikkelende en interactieve wijze zien wat er nu allemaal verandert in de wereld en wat u daar zelf mee kunt doen. Ik laat u nieuwe kansen ontdekken!
  • Cybersecurity bewustwording: Het is noodzakelijk om te begrijpen waar de gevaren liggen op de digitale snelweg en hoe u zich daar tegen kunt wapenen. Voordat u weet zijn al uw bestanden versleuteld en wordt u om losgeld gevraagd. Dit noemt men Ransomware. Zonder dat u verstand hoeft te hebben van techniek weet u na deze sessies hoe u uzelf, uw familie en uw werkomgeving veilig houdt op internet.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.