Koos Groenewoud en de eerste recensie van Reset
Podcast met Koos Groenewoud over Reset!
Onlangs ging ik in gesprek met Koos Groenewoud. Koos belde mij op een gegeven moment met de vraag of ik het leuk zou vinden wanneer hij mijn boek Reset! zou recenseren. Wauw, dat vond ik wel een mooi aanbod maar tegelijkertijd ook best eng. De tijd was aangebroken dat iemand er echt iets van zou gaan vinden. Maar zonder twijfel heb ik ja gezegd. Koos en ik hadden elkaar al eens ontmoet. Koos en ik waren elkaar tegengekomen tijdens het congres dat ik heb bedacht voor de Baak destijds (Ricardo Semler & Friends). Hij was daar zeer enthousiast over. LUISTER DE PODCAST
De eerste recensie van Koos
Koos schreef zo’n creatieve recensie dat ik hem ook heb besloten samengevat achter op mijn boek zelf te zetten. Hij noemde het de negen argumenten voor jou om Reset! te lezen. Veel luisterplezier toegewenst!
1: Het is compleet.
Er verschijnen nogal wat boeken over management en leiderschap. In veel boeken gaat men nauwelijks in op de spirituele kant van leiderschap, terwijl dat nu juist erg actueel is. Denk maar aan de populariteit van mensen als Simon Sinek. Het hoofdstuk over wellness is een ‘bonus’ die dit argument waarmaakt.
2: Het begint met hospitality (de klantbenadering).
Ondergetekende houdt al jaren een pleidooi om leiderschap aan te vliegen vanuit de menskant en ik citeer vaak Jos Burgers: “Klanten zijn eigenlijk net mensen…”. Koedijk sluit daar bij aan. Immers, de wijze waarop je met gasten en klanten omgaat, bepaalt het $ucce$ van je bedrijf of organisatie. Als je medewerk(st)ers met plezier en enthousiasme aan het werk zijn, is dit van grote invloed op de klanttevredenheid.
3: Het is actueel en leerzaam.
Ik schreef onlangs: “Gaat 2017 de geschiedenis in als het jaar van de zelfsturing / UNBOSS / Semco stijl?” Het interview met Arko van Brakel van Semco Style spreekt voor zich.
4: Het is een eye-opener voor mensen met een technische achtergrond.
Veel mensen met een technische achtergrond zijn systeemdenkers. Dat is handig voor hun vak, maar staat vaak echt contact met en interesse in medewerk(st)ers en klanten in de weg. Koedijk heeft het licht gezien en ondergetekende hoopt dat dit een inspiratiebron is voor andere ‘techneuten’. Met systeemdenken alleen gaan we het niet meer redden. Tegenwoordig gaat het om mensdenken en de menselijke maat!
5: Het is storytelling op papier en een ontdekkingsreis.
Ik heb genoten van het hoofdstuk over de loopbaan van Koedijk. Hij stelt zich kwetsbaar op en neemt ons mee op zijn eigen reis.
6: Het geeft je een schat aan achtergrondinformatie.
De aankoop van het boek geeft je toegang tot het e-book. Daar staan – per hoofdstuk – een groot aantal links in, waardoor je je verder kunt verdiepen in de onderwerpen.
7: Het bevat een aantal mooie en aansprekende interviews met inspirerende en goede tips voor de medewerk(st)er en de manager.
8: Het gaat in op de verschillen tussen management en leiderschap.
Ondergetekende heeft tot zijn ontmoeting met John Kotter in 2008 nooit onderscheid gemaakt tussen management en leiderschap, maar doe dat sindsdien uitdrukkelijk. Het hoort bij de trends en ontwikkelingen op dit gebied. Je kunt er niet meer omheen!
9: Je kunt er direct mee aan de slag!
Er blijven te veel boeken in de boekenkast staan. RESET! Nodigt je uit om er direct mee aan de slag te gaan. Of je nu een techneut bent die meer succes en plezier in het werk wilt hebben of een hospitality / facility manager met interesse in techniek: iedereen komt aan haar of zijn trekken.
Van harte aanbevolen. Als ik een student was, die een scriptie moest schrijven, dan wist ik het onderwerp wel…
LUISTER DE PODCAST
Klik hier om dit artikel vanaf het begin te lezen!
Mijn boek bestellen?
Volg mij via Facebook…
SPONSOR DE PODCAST
Contact opnemen:
Inspiratie:
Mijn 17e digitale detox in 2021 – Doe je mee?
31 juli 2021
Podcast:
Podcast: Play in new window | Download
Abonneer: Apple Podcasts | Email | More
Sorry, the comment form is closed at this time.