Jaaroverzicht 2018 en vooruitblik 2019

2018 en 2019

Het jaar 2018 is voorbij gevlogen. Was dat bij jou ook het geval? Het was een bijzonder jaar. Een jaar met veel lezingen, leuke samenwerking met het team van OPRG, bedrijfstrainingen en verschillende buitenlandreizen naar Aruba, Bonaire en Curaçao voor trainingen, masterclasses en coaching. Maar ook het jaar waar ik het trieste nieuws heb vernomen dat Rob Top is overleden.

Een bijzonder mens

Wanneer je mijn boek Reset! hebt gelezen heeft het interview in het laatste hoofdstuk ook jou vast geboeid. Het is een interview met Rob Top. Rob (westers sjamaan en natuurwetenschapper) heeft mij begeleid tijdens de vision quest die ik heb gedaan. Ik wilde onder andere begrijpen waarom ik soms te direct en scherp communiceerde, aangezien ik merkte dat dit contraproductief werkte.

Reconnecten is goed voor jezelf, je organisatie én je omgeving! Dankzij Rob heb ik blokkades kunnen wegnemen. Dank lieve Rob, dat jij mij dit op mijn 44e hebt kunnen laten inzien. Dit hij mij zoveel geholpen.

Erik Jan Koedijk en Rob Top

Wat is een vision quest?

De vision quest is een universeel ritueel. Al heel lang trokken mensen zich terug in de natuur om antwoord te krijgen op de meest prangende vragen. Dit ritueel speelt bijvoorbeeld nog steeds een belangrijke rol in de Noord-Amerikaanse Indiaanse traditie. Bij hen is het een ritueel dat gedaan wordt bij een belangrijk probleem van de stam, het dorp, een familie of bij een belangrijke overgang in het leven. De sjamaan gaat dan met een deken de berg op en keert niet terug voordat hij een visioen heeft gehad waarin het antwoord besloten ligt. Letterlijk betekent vision quest dus: zoektocht naar een visioen. Bron: http://instituutvoorritesdepassage.nl/

Een compilatievideo over 2018

Hieronder een compilatievideo van 2018. Daaronder loopt de tekst weer verder.

2018: een jaar van lezingen en workshops

Ik denk dat ik kan zeggen dat ik dankzij mijn boek Reset! een grote toename te zien is dat ik wordt gevraagd voor lezingen en workshops. Het populairst zijn mijn sessies over Cybersecurity, samenwerken en Reset! Connecting People. Meer dan 100 keer mocht ik een workshop, training of masterclass geven in 2018. De onderwerpen gaan over samenwerken, disruptie, digitale transformatie en internet veiligheid thuis en op het werk.

Het jaar van mijn 14e digitale detox

Voor het 14 achtereenvolgende jaar heb ik de zomer gebruikt om eens volledig mijn eigen batterijen op te laden. Totaal disconnected zijn is heerlijk en kan ik iedereen aanraden!

Digitale detox 2018

De voordelen kun je ook in het boek Reset teruglezen. Denk dan aan:

 1. Aandacht voor je lichaam.
 2. Je hoofd tot rust laten komen.
 3. Beter slapen.
 4. Veel meer aandacht voor alles om je heen. En veel meer plezier en genieten van je omgeving!

De ABC-eilanden

Het jaar kende ook een focus op de ABC-eilanden. Sinds 2015 kom ik er ieder jaar. Het boek Reset! is daar erg populair en wordt ook door Bruna en lokale boekhandels verkocht. Dat heeft geleid tot een grote vraag aan lezingen, workshops en bedrijfstrainingen.

In 2018 ben ik acht weken op de eilanden geweest en heb ik onafgebroken masterclasses en lezingen gegeven en adviesdiensten verricht. In maart was er een extra bijzonder moment. De minister van onderwijs op Curaçao opende mijn nieuwe keynote over digitale transformatie, die in Nederland ook een succes is. Met veel humor laat ik zien hoe we allen veranderen en meebewegen en normaal doen het beste recept is. En hoe je tot minder e-mail en minder meetings komt.

In totaal nu meer dan 500 deelnemers in de masterclasses getraind op de ABC-eilanden, waarvan een gedeelte samen met Annemieke Deiman (lees hieronder). Van 26 februari tot en met 26 maart 2019 zal ik er wederom zijn met een splinternieuwe masterclass: ‘The tools edition’. Een inkijk hoe jij binnen jouw werkzaamheden tools het werk laat doen waardoor je meer tijd over houdt voor zinvolle zaken.

Reset the Workplace

Samen met Annemieke Deiman heb ik een training ontwikkeld die aansluit bij het boek. We moeten een andere richting inslaan, terug naar de basis. Veel kan veel efficiënter en minder stressvol! Tijdens de 5-uur durende Energize Yourself! Training geef ik samen met Annemieke de medewerkers een dosis inspiratie en activatie tot de benodigde RESET! 

Wat zijn de kernwaarden, missie en visie van de organisatie? Hoe kunnen we efficiënt communiceren en samenwerken? Wat is het belang van persoonlijke vitaliteit en een goede nachtrust? Met concrete tips leren medewerkers meer energie over te houden, betere prestaties te leveren en vitaler in het leven te staan. 

Als bonus krijgen de medewerkers te horen wat de trends zijn op social media gebied en hoe zij hun online privacy en die van het bedrijf kunnen beschermen.

Medewerkers maken een persoonlijk actieplan voor het vervolg na de Energize Yourself! Training om daadwerkelijk verandering te bewerkstelligen en te borgen en ontvangen het boek RESET!.

Cyber Security

2018 was ook een jaar met een grote focus op het gebied van Cybersecurity. Ik werk nu al een paar jaar samen met Omnicom Public Relations Group onder andere aan het project Alert Online van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Verleden jaar werden we genomineerd voor een Europese Sabre Award en behaalden we alle beoogde PR-doelstellingen in de Cyber Security maand (oktober). Ook mocht ik in 2018 mee ontwikkelen aan de Nationale Cybersecurity agenda.

 

2019

In 2019 zou het geweldig zijn wanneer er ook in Nederland interesse is voor de Reset the Workplace trainingen. Samen met Annemieke heb ik deze met name op de ABC-eilanden gegeven, simpelweg omdat we de marketing op die regio hadden gericht en nog niet op Nederland. Op het gebied van Cyber Security zal ik de samenwerking met partners van Alert Online verder intensiveren en ook zullen de ABC-eilanden reizen continueren.

Inspiratie nodig?

Interesse in inspiratie tijdens je managementmeeting, afdelingsoverleg of in je bedrijf? Stuur mij een WhatsApp bij interesse en ik neem binnen twee dagen persoonlijk contact met je op. Ben je werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao. Ik ben er weer vanaf 26 februari 2019 tot en met 26 maart 2019 voor (Incompany) trainingen, workshops en advieswerkzaamheden.

Contact met Erik Jan Koedijk

Neem contact op met Erik Jan

  Name

  E-mail (*)

  Messaga

   

   

   

  Laatste berichten

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.