Mediation / Conflictbemiddeling

Wanneer de communicatie tussen personen of organisaties is verstoord kan het lastig zijn om er zelf uit te komen. Men grijpt al snel naar een advocaat of schrijft juridische brieven, maar zeg nu eerlijk: wie wordt daar nu echt beter van?  Erik Jan Koedijk kan als onafhankelijk mediator uitkomst bieden.

Contact met Erik Jan Koedijk

Mediation werkt sneller, meer kosten efficiënt en je conflict ligt niet ‘direct op straat‘. Omdat communicatie barrières worden weggenomen en je zelf een rol speelt in de oplossing van een conflict ontstaat er tussen partijen veel minder schade. Dat is prettig en zo zijn partijen toch vaak in staat om zelf met oplossingen te komen die in het belang zijn van beide partijen.

Hoe gaat Erik Jan te werk?

Mediation is een bemiddeling in conflicten, waarbij Erik Jan als neutrale bemiddelingsdeskundige, de onderhandelingen tussen partijen begeleidt. Hij bewaakt het proces, zodat iedereen evenveel aan het woord komt en alles vertrouwelijk en met wederzijds respect plaatsvindt. Interesse? Een online kennismakingsgesprek van maximaal 30 minuten is kosteloos.

Erik Jan biedt een veilige basis, is onafhankelijk, onpartijdig en alles vindt in vertrouwen plaats. Hij zal bewaken dat iedereen die deelneemt dit vanuit vrijwilligheid doet. Erik Jan biedt zowel faciliterende en evaluatieve mediation aan.

Mediation voorbeelden:

 • Arbeidsconflicten (b.v. door ziekte, naar aanleiding van functioneren of binnen teams)
 • Verstoorde familieverhoudingen
 • Buurtconflicten, bijvoorbeeld een ruzie met de buren
 • Conflicten tussen organisaties (b.v. een conflict met een reclamebureau of ICT leverancier)

 

Erik Jan richt zich met name op faciliterende mediation en op specifieke thema’s binnen evaluatieve mediation.

Mediation en Corona

 • Wanneer een mediation thuis plaatsvindt of in een kantoor aan huis, dan geldt de regel voor ‘thuis’: maximaal twee personen buiten het eigen huishouden met inachtneming van de 1,5 meter afstand tot elkaar.

 

 • Vindt de mediation plaats op een externe locatie, dus geen kantoor aan huis, dan geldt de regel voor ‘andere binnenruimtes’: maximaal 30 personen met inachtneming van de 1,5 meter afstand tot elkaar.

 

Alle voorgesprekken vinden online plaats. Ben je geïnteresseerd en wil je een kosteloos voorgesprek reserveren vul dat dit formulier in.

BEKIJK ALLE PRODUCTEN EN DIENSTEN

Over Erik Jan

Erik Jan (1972) heeft voor internationale organisaties (SurfControl & Nokia) op managementposities gewerkt en is sinds 2007 eigen ondernemer. Hij is auteur, spreker en internet- en communicatieadviseur. Hij heeft de volledige basis opleiding gecertificeerd mediator doorlopen en komt in zijn rol als mediator terecht in verschillende situaties die een rol kunnen spelen in de maatschappij of binnen een organisatie.

In 2017 verscheen zijn boek RESET! dat door duizenden mensen wordt gelezen, over onder andere communicatie, samenwerken en wellbeing.

 

De stappen, tips en ervaringsverhalen zorgen voor een gegarandeerde wake-upcall. Kijk hier wat anderen zeggen over hoe het is om samen te werken met Erik Jan.

 

Erik Jan biedt ook webinars aan voor organisaties over cyberweerbaarheid en leuker samenwerken op afstand.

Kennismakingsgesprek?

 

Neem contact op door het invullen van het onderstaande formulier. Je kunt vanzelfsprekend ook contact opnemen door een APP te sturen.

  Naam

  E-mail (verplicht)

  Naam organisatie (optioneel)

  Toelichting / opmerkingen

  Faciliterende en evaluatieve mediation

   

  De kern van mediation is dat partijen in de gelegenheid worden gebracht door Erik Jan om met elkaar probleemoplossend te handelen met als doel hun conflict te beëindigen. Of het nu een zakelijk conflict betreft of een relationeel conflict, Erik Jan richt zich op het proces en niet op de inhoud. Hij faciliteert de communicatie tussen betrokkenen. Hierdoor is zijn neutraliteit naar beide partijen gewaarborgd. Voor het oplossen van zakelijke conflicten kan het soms zinvol zijn dat de mediator zich af en toe wel met de inhoud van het conflict bemoeit, dit wordt evaluatieve mediation benoemd. Erik Jan biedt deze vorm aan voor verschillende expertisegebieden die hieronder zijn weergegeven.

   

  Faciliterende mediation

  Erik Jan heeft bij faciliterende mediation een sterkere focus op het proces en minder op de inhoud ervan. Het onderwerp doet er dan ook niet toe. Erik Jan hoeft daar inhoudelijk geen verstand van te hebben, want dat is iets dat bij de partijen ligt. Of het nu een burenruzie, conflict is binnen een familie bij het verdelen van een erfenis of een conflict tussen een organisatie en een leverancier, Erik Jan richt zich op de verbinding tussen de mensen. Beide partijen gaan zelf aan het werk en zien Erik Jan als de facilitator en degene die duidelijkheid verschaft over de spelregels heen en weer. Interesse in faciliterende mediation, maak dan een kennismakingsgesprek.

   

  Evaluatieve mediation

  Soms is het zinvol om een evaluatieve vorm van mediation te kiezen, waarbij Erik Jan zich af en toe wel met de inhoud bemoeit. Hoe kan het nu dat beide partijen verschillende verwachtingen over iets hebben?

   

  Voorbeeld: een organisatie is compleet vastgelopen met een ingehuurd reclamebureau of een ICT-leverancier. Uiteraard houdt Erik Jan hier rekening met de emotie maar er is ook aandacht voor de inhoud van wat er speelt. Dit is vaak veel efficiënter dan de gang naar de rechter, immers veel rechtszaken eindigen met de vraag van de rechter om er ‘op de gang uit te komen’.

   

  Bij evaluatieve mediation zal Erik Jan ook samen met de partijen op onderzoek uitgaan. Hoe kan het dat er zo verschillend wordt gedacht over de implementatie of uitkomst van iets. Beide partijen zullen worden gefaciliteerd om in een veilige omgeving beide kanten te belichten waarbij Erik Jan de mogelijkheid tot spiegelen heeft.

   

  Deze vorm van mediation komt ook voor wanneer er reeds mediation heeft plaatsgevonden en e.e.a. is compleet vastgelopen. Men toch behoefte heeft om op de inhoud in te gaan met hulp van de externe mediator. Ook hier geldt dat alles uiteraard gaat op basis van vrijwilligheid. Interesse in evaluatieve mediation, maak dan een kennismakingsgesprek.

   

  Expertisegebieden:

   

  • conflicten binnen teams
  • cyberveiligheid
  • communicatie (b.v. interne en externe communicatiestrategie maar ook implementatie)
  • conflicten met een ICT-leverancier, reclame-, social media-, PR- of communicatiebureau.
  • digitale transformatie
  • partnerstrategie
  • (vastgelopen) samenwerking tussen mensen en bedrijven

   

  Ben je terechtgekomen in een relationeel of zakelijk conflict en heb je interesse in mediation door Erik Jan? Neem dan nu contact op voor een gratis online kennismakingsgesprek van maximaal 30 minuten. Let op: Erik Jan ondersteunt op zowel zakelijk als privé gebied. Zit je in de put door Corona en kom je er niet meer uit, bezoek dan deze website.

  Meer op KOEDIJK.com: