Isabel Provoost en Erik Jan Koedijk

Wat jij kunt leren van Isabel Provoost uit The Voice of Holland – 7 tips

Ben jij net zo gedreven in je werk als Isabel uit de TVOH?

‘In zingen kan ik al mijn emoties kwijt. Dat is een heerlijk gevoel.‘. Dat schrijft Isabel Provoost, bekend van The Voice of Holland 2017, op haar website. Op 28 mei 2012 heeft ze deze opname op Youtube gezet en uiteindelijk in 2014 meegedaan aan The Voice Kids 2014. Isabel behaalde in de finale van The Voice Kids 2014 de tweede plaats.

Al vele jaren ben ik een fan van Isabel. Niet alleen vanwege haar zangprestaties, maar met name van haar gedrevenheid om zichzelf te ontwikkelen op het gebied van turnen en zingen. Buiten zingen turnt Isabel namelijk ook op een hoog niveau. Ze turnt vanaf haar zesde en heeft in het verleden ook in de halve finale van de Nederlandse turnkampioenschappen derde divisie gestaan.

Focus is nu ‘the magic word’

Isabel ziet, wellicht nog onbewust, dat ‘focus’ haar ‘magic word’ is, want ze heeft duidelijk gekozen om haar turnen en studie (tijdelijk) aan de kant te zetten. Dit om zich compleet te kunnen focussen op haar performance, maar ook zeker om alle hulp die haar vanuit The Voice of Holland wordt aangeboden om te kunnen zetten in actie. De grote vraag is of zij alle ingrediënten die zij in een relatief kort tijdsbestek krijgt aangereikt door experts uit verschillende disciplines snel genoeg eigen kan maken. Update 3 februari: wat een prestatie dat zij nu in de halve finale staat van The Voice of Holland 2017. Alles wijst erop dat Isabel in korte tijd in staat is om de tips die ze van de mensen om zich heen krijg in de praktijk te brengen, ze staat nu in de halve finale!

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Talent is het vermogen om ergens in te excelleren. In hoeverre dat vermogen aangeboren of aangeleerd is, is de vraag. Maar met alleen genetische aanleg kom je er niet! Het ligt eraan wat je ermee doet en hoe je van plan bent het verder te ontwikkelen. In het bedrijfsleven is het ook op het gebied van talentontwikkeling vaak tijd voor een Reset.

Kijk bijvoorbeeld naar grote bedrijven. Meer daarover lees je in mijn boek. Ik noem daarin voorbeelden hoe je eenvoudig, morgen, talent ontsluit dat vandaag al aanwezig is in jouw onderneming. Isabel krijgt momenteel veel hulp vanuit het team van The Voice of Holland. Het is geweldig om te zien hoe zij de adviezen en de coaching op het gebied van dans, kleding en zang tot zich neemt. Isabel is momenteel 17 jaar. Ik vind dat vele mensen uit het bedrijfsleven een voorbeeld kunnen nemen aan haar! Sanne mag trots zijn dat ze zo’n meid coacht!

Update 3 februari: Isabel zong zich met het nummer Sweet Gootbyes van Krezip door naar de halve finale! Gedurende de repetities heeft haar coach Sanne erop aangedrongen dat Isabel niet bang hoeft te zijn voor haar emoties en daar doorheen moet. Gedurende het optreden toonde ze dit zo goed, hetgeen werd beloond door het publiek met een ongekend hoge score van 8.57.  De coaches gaven een gemiddelde van een 8,75. Wat mij opviel is hoe enthousiast Waylon is geworden nu Isabel zich zo kwetsbaar durft op te stellen. Kwetsbaar opstellen is iets waar we in het bedrijfsleven nog veel van kunnen leren!
 

Bestel ook mijn boek Reset!

 

Het managementboek waarna je ziet dat je geen angst hoeft te hebben voor disruptie

 
Update 10 februari: Isabel gaat door naar de finale! Dankzij twee geweldige optredens plaatste zij zich voor de finale. Dit is de eerste keer dat een Zeeuwse deelnemer de finale van The Voice of Holland weet te halen.

X-Factor offline en online

Als je alleen maar heel hard traint en oefent, kun je misschien wel ergens goed in worden, maar niet de allerbeste. Dat kleine beetje extra dat het verschil maakt, dat jou speciaal maakt, wordt ook wel de X-Factor genoemd. De X staat voor het onbekende, het is lastig de vinger erop te leggen wat nu precies de unieke eigenschappen zijn die jou speciaal maken. Zo geldt dat ook voor Isabel, zij behoort tot generatie Z1 (geboren tussen 1995 en 2005). Deze generatie verschijnt momenteel op de werkvloer en voelt zich niet herkent en vaak ook niet erkent. Daarover binnenkort in een ander artikel meer verdieping.

Let op: tekst gaat verder onder de video

 

De gedrevenheid van @isabelprovoost uit #TVOH! en 7 tips voor jou! Click to Tweet

 

Isabel heeft een enorme passie voor zingen en houdt van haar fans. Ze heeft intussen ook gekozen dat ze haar studie niet afmaakt en heel graag naar de Rockacademie wil in Tilburg. Ze weet zeker dat ze verder wil als professioneel zangeres. Op dit moment is te zien dat Isabel steeds meer fans krijgt. Ze wil alles doen om haar fans te informeren en te delen wat ze doet.

Aandacht voor de fans

We geven elkaar door de snel digitaliserende wereld steeds minder aandacht. Waarom? Hoe is het zover gekomen? Dit is een vraag die Isabel zeker ook bezig houdt. De vraag in zo’n druk bestaan is hoe je dat op zo’n effectief mogelijke manier doet. In het geval van Isabel bereikt ze haar fans het meest eenvoudig via Internet zoals Instagram, Snapchat, Facebook en haar website. Want er is weinig tijd over en het inhoudelijk uitbesteden van je Social Media is niet iets dat je de X-Factor gaat opleveren! Al een tijdje ondersteunen mijn zakenpartner Marjolein en ikzelf Isabel met haar ‘online performance’. Daarbij gaat het nooit om inhoud, maar puur hoe we haar online kanalen zo inrichten dat alle doelgroepen zijn geïnformeerd en Isabel weet waar ze het beste welke inhoud kan plaatsen. Beter minder updates en meer contextuele aandacht voor haar fans dan veel updates met weinig diepgang. Het is net als in het bedrijfsleven: het gaat niet om aantallen maar om relevantie. Daar hoort dus ook een stukje online coaching bij, maar zeker ook de aandacht voor een leuke ‘handtekeningkaart’ die Isabel kan uitreiken aan haar fans.

Zeven tips voor jou

Wat kun je nu van zo’n jong gedreven talent leren? Ik zet enkele tips op een rij die ik observeer bij jonge talenten zoals Isabel. Ik ben benieuwd of het je aanspreekt.

 1. Zet het geven van aandacht op nummer 1.
 2. Bepaal zelf de kleur van je dag. Iedere dag weer!
 3. Besef je goed dat je eerste indruk telt en je mag je emoties tonen. Je mag je ook kwetsbaar opstellen!
 4. Wees lief voor elkaar! Wanneer heb jij een collega voor het laatst een complimentje gegeven?
 5.  Zorg voor je lichaam! Neem rust, slaap genoeg, denk aan je voeding.
 6. Respecteer iemand zoals hij of zij is.
 7. Ga de dialoog aan.

Boekpresentatie bijwonen met muzikale bijdrage van Isabel?

Talentontwikkeling is een van de hoofdstukken in mijn nieuwe boek Reset. Samen met acht andere hoofdstukken gaat dit jou in beweging brengen. Ben jij journalist of blogger, (HR) manager of leider bij een organisatie, dan ben je uiteraard van harte welkom op mijn boekpresentatie in Eindhoven op 14 februari 2017 om 16.00 (beperkt aantal plaatsen). Reserveer je plaats hier.

Laatste berichten

 

Contact opnemen? Vul je gegevens hieronder in

  Name

  E-mail (*)

  Messaga

  De wereld heeft momenteel een Reset! Nodig. Bestel mijn nieuwe boek Reset! De 9 stappen om in beweging te komen:

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.