Social Media masterclass gemeenteraadsverkieizingen

Drie tips voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

Drie tips voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

 

Wat is het jaar snel gegaan, het is bijna 2018! De Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zijn reguliere gemeenteraadsverkiezingen die – in het grootste deel van Nederland – zullen worden gehouden op 21 maart 2018. Hier alvast enkele tips voor gemeenten, raadsleden, wethouders en een ieder die bij gemeenteraadsverkiezingen direct of indirect betrokken is. Hierbij ook de aankondiging dat ik 2018 drie keer een Social Media Masterclass zal geven aan een kleine groep. Onderwerp: inspiratie voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

 

TIP 1: Maak een communicatiekalender

Met een communicatiekalender houdt u uw publiek op de hoogte. Onderscheid u van andere politici door duidelijk en snel met uw doelgroep te communiceren. Wanneer u dat doet vergeet uw publiek u niet en bent u tot op het laatste moment aan zet om de kiezer voor u te winnen. Ook indien u indirect betrokken bent bij de verkiezingen is dit weer een moment om leuke (lokale) inhakers te bedenken! TIP: volg de inspiratie masterclass op 16 februari (vol=vol).

Zo zorgt u ervoor dat u niet vergeet uw publiek op de hoogte te houden en uw stemmers te blijven bereiken zodat ze uiteindelijk op 14 maart ook voor u naar de stembus gaan.

 

TIP 2: Luister digitaal!

Wat is voor u belangrijk? Waar wilt u snel van op de hoogte zijn? Onderwerpen, bedrijven of specifieke personen? Of…berichten waar uzelf in voorkomt. Maak een Google Alert aan om snel op de hoogte te worden gesteld wanneer er nieuwe zaken worden gepubliceerd, zodat u kunt kijken waarop u wilt reageren en waarop niet. Volgt u de inspiratie Social Media masterclass dan krijgt u aan het einde een ‘realtime overzicht’ cadeau voor de maanden februari en maart (powered by Coosto). U logt eenvoudig in en ziet wat er over uw interessegebieden wordt gepubliceerd binnen nieuwssites, blogs en social media kanalen zoals Twitter en Facebook.

Zo verkrijgt u real-time inzicht in de social media activiteit en het sentiment rond de onderwerpen van uw interesse. Door social media te monitoren, weet u wat er over deze onderwerpen wordt gezegd en geschreven. Zo ontdekt u nieuwe trends en issues en bent u in staat snel te reageren!

 

TIP 3: Ga anders luisteren naar elkaar

Wanneer u kijkt naar de debatten zijn politici regelmatig niet naar elkaar aan het luisteren om elkaar te begrijpen, maar ze luisteren om op elkaar te reageren. Dan mist u denk ik vaak de essentie van wat de ander u probeert te vertellen of toe te lichten. Op welke manier luistert u naar de ander? En op welke manier toont u dat aan uw fans?

Het is niet alleen dat politici regelmatig op deze manier luisteren. De meeste mensen luisteren namelijk niet om elkaar te begrijpen, maar om op elkaar te reageren. Dit wordt ook wel ‘downloaden’ genoemd, Alleen wanneer mensen samen kunnen luisteren op onderstaande vier niveaus, zijn ze in staat gezamenlijk te veranderen. En u zult merken dat het u veel meer rust geeft. Ook dit wordt uitgebreid toegelicht tijdens de Social Media Masterclass.

Vier luisterniveaus

 1. Luisteren vanuit gewoontes. Dit wordt ook wel downloaden genoemd en gebeurt op de automatische piloot. U luistert op basis van patronen van het verleden en bent geneigd snel te oordelen. Op dit niveau bent u eigenlijk bezig een bevestiging te krijgen van wat u al wist. Als de ander aan het spreken is, wacht u tot een punt van herkenning en u ‘springt erop’ en valt de ander in de rede. Vaak kunt u uit de reactie van de ander opmaken dat hij/zij toch net iets anders bedoelde, of krijgt u het gevoel dat u iets te snel was met uw reactie. In de praktijk zal degene met wie u spreekt wellicht niet meer zeggen wat hij/zij had gezegd als u iets langer je mond had gehouden. Deze vorm van luisteren past momenteel vrijwel iedere politicus zichtbaar toe en dat is jammer.
 2. Met een open mind luisteren. Ook wel ‘feitelijk luisteren’ genoemd. U herkent uw vaste patronen, oordelen en eigen gedachten, en zet ze even opzij. U focust op wat verschilt van wat u al weet.
 3. Het luisteren met een open heart. Een empathische manier van luisteren. U laat wat u hoort echt binnenkomen en probeert te voelen wat de ander voelt. Zo ontstaat verbinding tussen mensen. U gaat echt in dialoog.
 4. Met een open will luisteren. Dit wordt ook wel ‘generatief luisteren’ genoemd. U bent beiden verbonden met een groter geheel dat boven uzelf uitstijgt. U luistert naar uw ziel of uw innerlijke bron. Dit kan wat wollig overkomen. Meer hierover leest u in hoofdstuk 9 ’Reconnect met jezelf’ van mijn boek Reset!

Contact opnemen?

Neem contact op wanneer je specifieke vragen hebt over bijvoorbeeld trainingen binnen jouw organisatie.

  Uw naam

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw bericht

  Schrijf u in voor de masterclass!

  Op 16 februari organiseert Erik Jan Koedijk de Social Media Masterclass: inspiratie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Iedere groep bestaat uit maximaal 16 personen en vinden plaats op de locatie van Coosto. Coosto is onbetwist marktleider op het gebied van Social Media management software voor organisaties en bedrijven.

  Een ticket kost €595, inclusief BTW en boekingskosten. Wilt u direct boeken voor meerdere personen, neemt u dan contact op met Mylène door hier te klikken. Neemt u deel met meerdere personen en boekt u direct dan ontvangt u korting voor elke tweede persoon.

  Meer info over de inhoud van deze workshop? Klik hier.

  SCHRIJF U NU IN

  GRATIS het boek Reset! cadeau bij deelname!

  Erik Jan Koedijk publiceerde zijn boek Reset! vol trots op 14 februari 2017. Het is één van de 10 best verkochte managementboek boeken van 2017!

   

  Reset van Erik Jan Koedijk eenn van de best verkochte managementboeken

  3d-cover-boek

   

  MAAK JE KEUZE:

  EEN INSPIRERENDE LEZING OVER CYBER SECURITY

   

  KOOP HET BOEK
  Snel contact opnemen? Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden

   

   

  Contact opnemen? Vul je gegevens hieronder in

   Name

   E-mail (*)

   Messaga

    

    

   Laatste berichten

    

   No Comments

   Sorry, the comment form is closed at this time.