Dit deed ik
I’ve been there, I’ve worn the shirt. M’n ervaring zie je op deze pagina. Ik voel me als een vis in het water wanneer het gaat om het ontwikkelen van totaal nieuwe concepten voor zowel de business- als consumentenmarkt. 

 

Lezingen en workshops over samenwerken, communicatie en internet veiligheid voor onder andere:
FACEBOOK, Zwijsen, TMO fashion business school, Lectric, Gemeente Heerlen, SportNext, Zwijsen, CITO, Rabobank, UWV, Gemeente Kapelle, Van Haren, Speedo, Scalda, Limburg Economic Development, Intergamma, Politie en nog veel meer geweldige organisaties.

 

BOEK EEN LEZING!

 

Voorbeelden van consulting en changetrajecten vanaf 1992 tot heden zijn onder andere:

 

1991/1992: online gegaan (Internet) binnen de Digitale Stad, WINCIM. Eerste e-mailadres: [email protected]

 

1994-1997: lancering internationale webshop Zurel, opdoen programmeerkennis UNIX systemen en presentaties op beurzen in Europa

 

1997-1998: de eerste stap gemaakt als eigen ondernemer. De lancering van business hosting en maatwerksoftware (ERP software) voor de bloemenhandel

 

1998-2002: Unieke internet security filtersoftware voor bedrijven en onderwijsinstellingen gelanceerd. Binnen Nederland binnen de rol van General Manager Benelux van SurfControl (vandaag de dag Forcepoint) veilig surfen voor werknemers en kinderen mogelijk gemaakt na de overname van CyberPatrol in de USA.

 

2002-2004: binnen de rol van Country Manager Nederland bij NOKIA heb ik de partner- + accreditatiestrategie en programma’s ontwikkeld voor de Cybersecurity, Mobility en softwarepartners. In deze periode ook de eerste wereldwijde security en mobility distributeur opgetekend. Lancering van de eerste internationale social media campagnes met OpenBC, SecondLife  (vandaag de dag Xing) en LinkedIn. Verder lanceerde ik in 2004 een loyalty-app voor het wederverkoopkanaal op de Nokia Series 60 smartphones. Ook in 2004 betrokken bij wereldwijde pilot (een samenwerking tussen NOKIA, Cap Gemini, Nortel, Pfizer en het Academisch Medisch Centrum Amsterdam) waar we artsen veilig verbonden via draadloze toegangspunten met het patient informatiesysteem. In deze periode ben ik gestart met het geven van publieke lezingen over communicatie, social media en cybersecurity en organiseerde ik incentives voor de best presenterende partners naar Agadir, de formule 1 in Monaco en zelf rijden op het circuit van Le Mans vlak voordat de 24 uur race werd gestart. In 2003 en 2004 behoorde ik tevens binnen Nokia tot de Circle of Excellence van Nokia.

 

2004-2007: binnen de rol van EMEA marketing manager verantwoordelijk voor de zakelijke marketing binnen de wederverkoopkanalen van 40+ landen. EMEA uitrol van het eerder ontwikkelde partnerprogramma. Nieuwe onderscheidende eventconcepten ontwikkeld zoals de NOKIA Security Party in het Holland Casino waar ik Kevin Mitnick voor security bedrijven binnen Nederland een rol liet spelen en de Ecosystem Exhibition. In 2005 heb ik deze ecosystem exhibition verder ontwikkeld waar we grote merken als Avaya, Cisco, Check Point, TomTom, Oracle etc samen met Nokia een krachtig concept voor onze gemeenschappelijke klant lanceerden. Pilot was in de RAI te Amsterdam op meer dan 500m2. Verder in dit jaar Secondlife verder ingericht als virtuele COO. In dit jaar verkochten we veel Nokia smartphones in de virtuele wereld aan avatars. Dit project werd door de topdirectie ondersteund en kreeg wereldwijde aandacht.

 

2007-2009: in 2007 de stap gemaakt om wederom eigen ondernemer te worden en uit dienst te gaan bij NOKIA en mede partner te worden binnen Into Marketing. Ik ben nog tot eind 2009 in de achtergrond een rol blijven spelen voor het bedenken van de EMEA concepten voor het wederverkoopkanaal. Alle concepten hadden te maken met kennis rondom mobility en security en de certificering en beloning van de werknemers van de NOKIA partners. Als eigen ondernemer ben ik deze periode gestart met MOBIDOLS. Een bedrijf dat zich zou gaan richten op zakelijke communities en e-coaching. Omdat Google op dat moment veel gas ging geven op Orkut, besloten te stoppen met dit project. In de periode heb ik veel gewerkt voor de directie van Ziggo en Vodafone aan respectievelijk Ziggo Zakelijk (rapporteren direct aan de directeur zakelijke markt) en het Vodafone partner accreditatieprogramma. Nu, in 2018, is Ziggo zakelijk een mooi merk en is brengt het Vodafone accreditatieprogramma veel toegevoegde waarde op het gebied van kennis en aandacht voor de klant. Trots dat ik hier aan het begin mocht staan van deze ontwikkeling!  In deze periode begon het aantal workshops en lezingen toe te nemen en trad ik af en toe op als dagvoorzitter / discussieleider van de dag. Ik heb daarom besloten samen te gaan werken met Celebrity Speakers die mijn lezingen regelt in het buitenland.

 

2009-2011: Start-up: Into Energy. Concepting rondom zonne-energie, residentiele windturbines en energieopslag. Een businesscase gepresenteerd aan Fortis Groenbank en uiteindelijk gekozen dit als leerperiode te gebruiken, omdat de markt er te vroeg voor was. Dit had te onder andere te maken met de onderhoudskosten van de apparatuur die een rol speelde bij het zelfvoorzienend maken van de huizen en de opslag van de energie bij overproductie. Gevraagd als lid van de adviesraad van Expert in E-commerce, Ook gevraagd als voorzitter van de jury van het onderdeel ‘beste mobiele concept’ van Spinawards. Verder de periode van de oprichting van Y-People, samen met Arko van Brakel en Sander Hoeken. Y-People, ‘we ask better questions’ was een modern internet communicatie adviesbureau (eerste klanten b.v. Brunotti / VVV Zeeland en NOCNSF). Ook in deze periode gaf ik veel workshops en lezingen en trad ik af en toe op als dagvoorzitter / discussieleider van de dag.

 

2011-2013: Internet strategie ontwikkeling van de Baak (rapporteren direct aan de CFO) nationale en internationale organisatie. Inrichting Social Media kanalen, interne- en externe communicatiestrategie. Aan het einde van dit traject stond de nieuwe website en was de zoekvindbaarheid beter dan de vergelijkbare concurrentie van de Baak. Ook in deze periode beweging tot stand gebracht samen met Rino Schreuder (hoofdredacteur tijdschrift voor talent- en managementontwikkeling) over het onderwerp internetstrategie tussen de directies van de  grootste zakelijke opleiders van Nederland (vb. NCOI, Schouten & Nelissen, GITP, Freia, de Baak en Nyenrode Business School). Verder gestart met BusinessXfactor samen met Henkjan Smits, waar we directie workshops doen rondom cultuurveranderingstrajecten. Verder gestart als lid van de adviesgroep voor de eenheidschef van de Politie eenheid Den Haag. Ook in deze periode gaf ik veel workshops en lezingen en trad ik af en toe op als dagvoorzitter / discussieleider van de dag.
 
2013-2015: De start als directie-adviseur van Omroep Zeeland (internet strategie en stappen om de redactie social media binnen de verslaggeving op een natuurlijke wijze te laten meenemen). Facebook communities Lopen in Zeeland en Fietsen in Zeeland bedacht. Verder de hoofdredacteur ondersteund bij schrijven van de internet strategie binnen zijn meerjaren beleidsplan/redactieplan. Verder voor VVV Zeeland: de ontwikkeling van de nieuwe communicatie- en partnerstrategie samen met de directeur inclusief workshops de directeuren van alle Zeeuwse VVV’s. Verder voor de Baak: eventontwikkeling rondom het thema zelfsturing & happiness voor de Baak. ZELFSTURING: In opdracht van de CEO van de Baak de conceptontwikkeling gedaan rondom de bekende ondernemer Ricardo Semler. Concept Ricardo Semler & friends ‘Iedereen de Baas’ bedacht , design, uitrol, social media strategie en follow-up events met als naam ‘Semco in de polder’. In totaliteit 1600 bezoekers die gemiddeld 250 euro per kaartje betaalden om het event te bezoeken en bijna alle kaartjes werden via Facebook en Twitter verkocht zonder enige ondersteuning van TV of radioreclame. Het event was een dag lang trending topic op Twitter. Dit event heeft het thema zelsturing in Nederland definitief op de kaart gezet en de Baak leidend opleider gemaakt rondom dit onderwerp. HAPPINESS: het event ‘Iedereen Happy’ ontwikkeld en opgezet in samenwerking met de minister president van Bhutan Jigme Thinley en niemand minder dan Jenn Lim (de vrouw achter het culture book van Zappos. Beide events kregen aandacht van journalisten van programma’s zoals nieuwsuur en een zeer hoge beoordeling van het publiek. Tevens gevraagd door de redactie van Omroep Zeeland als vast panellid in het discussieprogramma ‘Zeeuws Diep’. In deze periode heb ik ook Stichting EDU-DEX mede opgericht en toegetreden tot het bestuur. Ook in deze periode gaf ik veel workshops en lezingen en trad ik af en toe op als dagvoorzitter / discussieleider van de dag.

 

2015-2016: Directieopdracht voor vier veiligheidsregio’s en een detailopdracht rondom communicatie- en internetstrategie voor de directie van Veiligheidsregio Zeeland inclusief uitgebreide nulmeting en eindrapport voor de bestuurders (waaronder burgemeesters). Verder actief als internetstrateeg voor radioprogramma Tijd voor Max Radio. In 2016 ook gewerkt aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling door het volgen van het topprogramma van de Baak: LEAP (Leadership Advanced Entrepreneurship Program) samen met mede-studenten van organisaties zoals het OM, Allianz, ONVZ, Alliander en pensioenverzeraar MN. Dit traject, met onder andere reizen naar India en (een vision quest) in Portugal hebben mij doen besluiten bijna al mijn tijd te reserveren voor het schrijven van mijn boek Reset! Een boek dat ik al zolang wilde schrijven maar er zelf de tijd niet voor dacht te hebben… In 2016 ben ik tijdens het schrijven van mijn boek gevraagd om samen te gaan werken vanaf 2017 met de Omnicom Public Relations Group als communicatiestrateeg met als focusgebieden influencermarketing, cybersecurity, social media en tech. Ook gestart als extern adviseur voor een van de middelgrote accountantskantoren in Nederland. Focus: arbeidscommunicatie en internetstrategie.  In deze periode gaf ik veel lezingen, in 2016 heb ik meestal ‘nee’ gezegd in verband met het schrijven van mijn boek Reset!

 

2017: De lancering van mijn eerste boek genaamd RESET! Op 14 februari 2017 presenteerde ik het boek temidden van een geweldig publiek. Familie, vrienden, zakenrelaties en topmanagers waren aanwezig bij de lancering van mijn boek in MU Artspace in Eindhoven. Ik had nooit durven dromen dat mijn boek dat jaar een van de 10 best verkochte managementboek boeken zou worden met alleen al duizenden lezers het eerste jaar en een dubbele nummer 1 notering. Ook op de Antillen is het boek razendpopulair en zijn verschillende ministers zelfs fan van het boek. In Nederland heb ik mijn boek aan voormalig minister Hennis mogen overhandigen. Na de lancering van het boek zijn mijn lezingen over Cybersecurity bewustwording, samenwerken, social media en interne- en externe communicatie zeer in vraag gestegen. Na de lancering van mijn boek ben ik begonnen aan een project voor het ministerie van justitie en veiligheid en de NCTV namens Omnicom Public Relations Group rondom Alert Online. Samen met het activatieteam een totaal nieuwe aanpak bedacht rondom het onderwerp Cybersecurity awareness. Gevraagd om voorzitter van de Raad van Advies van Alert Online te worden en samen met het team de Cybersecurity Helden campagne bedacht, ontwikkelt en gelanceerd in Nederland.  Ook in 2017 gaf ik veel workshops en lezingen en trad ik af en toe op als dagvoorzitter / discussieleider van de dag.

 

2018: Gestart aan een project voor een geweldig mooi techbedrijf. Toe aan de volgende stap en bezig samen met hen een schaalbare moderne commerciële organisatie te bouwen.  Verder druk met de opdracht rondom Alert Online voor het ministerie van justitie en veiligheid, waar ik nieuwe partners aan het verbinden ben en nieuwe concepten bedenk met het team rondom Cybersecurity awareness en handelwijze. In 2018 werd Alert Online genomineerd voor een EMEA SABRE Award binnen de categorie overheidscampagnes. Daar waren we als activatieteam erg trots op. Ook in 2018 geef ik veel workshops en lezingen en treed ik af en toe op als dagvoorzitter / discussieleider van de dag.
  • Sort Portfolio:
  • All
  • Presentations
In

SB Groep

In

Zurel

In

Ziggo

In

Vodafone

In

Websense

In

Nokia

In

Carlsberg

In

Cisco

In

van der valk

In

Pfizer

In

NXP

In

Hapimag

In

Nato

In

KING

In

KPN

In Presentations

Delta Lloyd

In Presentations

De Baak