Arko van Brakel leest Reset het boek foto (c) Hanneke Wetzer

Arko van Brakel over presentaties, S-Curve en Impact

Presenteren, S-Curve en Impact


In mijn boek Reset! uitgebreid aandacht voor wendbare organisaties en een exclusief interview met Arko van Brakel. Onlangs sprak ik Arko voor een nieuwe podcast. Een podcast over presenteren, de S-Curve en Impact. Stuk voor stuk ingrediënten om jezelf die Reset! te geven die je nodig hebt in deze tijd. Klik hier om de podcast direct te luisteren, of scroll door deze pagina voor Arko’s inspirerende One Minute video’s!

Tekst gaat onder verder

Inspirerende lezing door Erik Jan Koedijk over Cybersecurity en uw werknemers

 

Mocht je contact met mij willen opnemen doet dit gerust! Tips voor medewerkers en managers/bedrijfsleiders tref je hier aan.

 

S-Curve (ik welke fase zit je markt?)

 

S-Curve (ik welke fase zit je bedrijf?)

 

5 TIPS voor managers en medewerkers

Ik kan me nog levendig herinneren hoe een geschiedenisleraar op de middelbare school zich naar ons als leerlingen opstelde. Als leerling durfde ik niets te zeggen of te vragen, uit angst dat hij boos op me werd. Is dit een omgeving waarin je als puber goed kunt leren en presteren? Een puber heeft een veilige omgeving nodig om te kunnen leren. Veiligheid en vertrouwen op de werkvloer vormen een betere basis om uitdagingen aan te gaan en te presteren. Dit geldt zowel voor medewerkers en leiders, als voor teams en organisaties. Om die reden geef ik tips die te maken hebben met mogelijke spanningen op de werkvloer.

Lees je mijn boek Reset! dan  zul je merken dat dat positief bijdraagt voor jouw persoonlijke en professionele groeisprong. Hoe je je communicatie verbetert en beter samenwerkt. Vele kleine ondernemers en retailers zijn razend enthousiast over Reset! , omdat het praktisch is en morgen al toepasbaar tegen weinig of geen investering. Geen ‘hoog over modellen’ of belerende teksten wat je allemaal moet verbeteren, maar activatie door inspiratie en aandacht voor jezelf! Geschreven voor jou!

Dan de video ‘betere presentaties’ enkele tips voor de manager / leider en tips voor de medewerkers.

 

Betere presentaties…

 

 

Managers en leiders:

 • Lees Reset en houd je zelf de spiegel extra goed voor bij hoofdstuk 4!
 • Stel je dan de vraag: ‘creëer ik een veilige basis voor mijn personeel?’ Zo niet, direct tips opvolgen en het gesprek aangaan  met je medewerkers. Pas daarna tips toe die je aanspreken uit overige hoofdstukken en maak van veranderen een feestje!
 • Zorg ervoor dat je je medewerkers voldoende ondersteund en stel jezelf de vraag: ‘wanneer gaf ik hen voor het laatst een compliment’.
 • Spreek je gevoelens uit als leidinggevende. Je gevoelens uitspreken kan ook betekenen dat je heel pijnlijke feedback geeft of toelaat. Je zal soms keihard de waarheid vertellen en te horen krijgen. Maar wat heb je liever, dat je in je gezicht wordt geslagen door de waarheid, of gekust wordt door een leugen van je medewerker(s)? Jouw medewerkers leren het meest van de strenge leraar van wie je weet dat hij het beste met je voorheeft. Het is als spierpijn, je zult erdoorheen moeten om fitter te worden. Maar het moet wel chic blijven. Tenslotte gaat het bij communiceren ook om de verpakking.
 • Neem per dag 5 minuten helemaal voor jezelf. Bepaal zelf hoe! In hoofdstuk 9 van Reset! staan diverse tips.

 

Medewerkers

 • Lees Reset en ga het gesprek met elkaar aan. Laat je inspireren en start morgen met enkele tips!
 • Heb jij een veilige basis in je werkomgeving? Werk je vanuit angst, ben je onzeker of maak je je zorgen op het werk, dan kun je concluderen dat je geen veilige omgeving hebt. Word je gepest of nog erger beledigd door je leidinggevende? Onderneem actie! Dit is onacceptabel en moet je bespreekbaar maken.
 • Onthoud dat je leidinggevende ook maar een mens is. Zie hem niet enkel als autoriteitsfiguur, maar ook als gelijkwaardig gesprekspartner. Ga het gesprek met hem aan. Toon respect en af en toe een complimentje mag best!
 • Onuitgesproken gespreksregels en gezagsverhoudingen kunnen belemmeringen vormen, waardoor je je doelen uiteindelijk niet haalt. Breng dit juist wel ter sprake en kijk hoe het beter kan, in plaats van doelloos door te modderen. Geef aan op welke gebied je duidelijke afspraken wilt maken of wat er wellicht niet lekker voelt. Stel je kwetsbaar op!
 • Maak jezelf aanspeelbaar! Als medewerker heb je invloed in het organiseren van een veilige basis op je werk. Maak jezelf aanspeelbaar, kom met suggesties, wees empathisch, leef je in. Gijzel jezelf niet binnen je werkomgeving! Meer inspiratie over een veilige basis vind je hier.

 

INTERESSE IN EEN LEZING?

 

Leuke #podcast met @erikjan en @arkovb over #impact #presenteren en de #S-Curve #resetthebook Click to Tweet

 

Klik hier om dit artikel vanaf het begin te lezen!

Mijn boek bestellen?

Het managementboek waarna je ziet dat je geen angst hoeft te hebben voor disruptie

 

Volg mij via Facebook…

SPONSOR DE PODCAST

 

Contact opnemen:

  Maak je keuze. Ik neem vervolgens binnen 48 uur persoonlijk contact met je op:

  Ik wil graag een Cybersecurity podcast opnemen
  SPONSOR de podcast!
  Gesigneerde Reset! boeken voor mijn team/klanten
  Inspiratielezing over Cyber Security
  Keynote over Trends 2020
  Een Reset! inspiratielezing
  Organiseren van een een workshop
  Ik maak graag een afspraak

  Overige

  Naam

  E-mail (verplicht veld)

  (mobiele) telefoonnummer

  Opmerkingen

  Inspiratie:


  Podcast:

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.