Door samen te werken kunnen consumenten geld verdienen aan parkeren

Als consument geld verdienen aan parkeren? Dat kan!

 

Als consument geld verdienen aan parkeren? Dat kan!

Een droom die werkelijkheid wordt? – dit artikel is eerder gepubliceerd via LinkedIN , mei 2016.

In Middelburg, waar ik al tien jaar met veel plezier woon, komen steeds meer binnenstadwinkeliers. Het is vechten voor ondernemers om nog een vrij pand te vinden. Gisteren kon ik al om half tien ’s ochtends niet meer parkeren. Dit komt door het succes dat winkeliers in Middelburg samen hebben bereikt. Hoe? Doordat de centrumbezoeker gemiddeld zo’n zeven euro per bezoek van de binnenstad verdient aan het parkeren van de auto of fiets. Ja, verdient! Dit is het resultaat van het samenwerkingsverband ‘Middelburg, connecting customers’.

‘Middelburg, connecting customers’ heeft zes maanden geleden een samenwerkingsverband gesloten met een succesvolle parkeerapp die door velen wordt gebruikt. Per € 17,50 die je besteedt in de winkel ontvang je € 1 parkeertegoed. Ook zijn er afspraken gemaakt met de gemeente Middelburg.

Echter, slechts zes maanden na start is iets gebeurd dat niemand had verwacht: er komen veel te veel auto’s in de stad en de parkeerplaatsen zijn overvol!
Vandaar dat ‘Middelburg, connecting customers’ heeft besloten een Middelburg Virtual Loyalty Card (MVLC) uit te geven. Virtual, omdat deze gekoppeld is aan je smartphone. Om de MVLC te kunnen gebruiken, moet een aantal interessegebieden ingesteld worden op het persoonlijk profiel.

 

BOEK EEN LEZING!

 

Zó kunnen inwoners uit Middelburg én toeristen die de MVLC hebben direct in contact komen met gelijk gestemden. Dat kan bijvoorbeeld op drie ontmoetingslocaties die door winkeliers in Middelburg zijn gecreëerd. Ook kunnen winkeliers met sensoren in hun winkel achterhalen wat het interessegebied is van een bezoeker en kan hij de bezoeker direct een scherp persoonlijk aanbod doen. In veel gevallen is dat goedkoper dan het op het net te vinden is.

Uiteraard zijn deze gegevens ook digitaal beschikbaar, zodat winkeliers zien of ze veel bezoek krijgen van mensen die op zoek zijn naar bepaalde producten.
Winkelen wordt zo een stuk persoonlijker én leuker. Een bezoeker met een MVLC card kan er tevens voor kiezen om alle gekochte artikelen uit de winkels achteraf te laten bezorgen. Aangezien pakketjes bezorgen via internet vaak duurder is, wordt hier ook al enthousiast op gereageerd. Het lijkt niet op te kunnen!

 

Als consument geld verdienen aan parkeren? Dat kan! #resetthebook Click to Tweet

 

OEF….
Ik werd wakker vanuit mijn droom uit in januari 2017. Bovenstaande droom is vandaag de dag technisch al mogelijk, maar nog niet de praktijk waargenomen door mij. Ik heb Harald Bergmann (burgemeester van Middelburg), Patick Polie (directeur VVV Zeeland) en Etienne van der Sloot (binnenstad ondernemer Van der Sloot Schoenmode) gevraagd te reageren op mijn droom, want als we dit met elkaar kunnen realiseren is dat goed voor de toekomst van de ondernemers, bewoners en bezoekers van iedere stad of dorp!

 

Reactie Harald Bergmann, burgemeester van Middelburg:

Burgemeester Harald Bergmann over parkeren in Middelburg

Harald Bergmann heb ik benaderd, omdat ik trots ben op de burgemeester van de stad waar ik woon. Wat een visie heeft deze man en wat staat hij dicht bij de bevolking. Een voorbeeld voor iedere burgemeester in Nederland. In business termen zou ik zeggen “een topmanager”.

De heer Harald Bergmann laat weten dat het fijn is dat je niet in de droom hoeft te blijven en dat dit soort zaken al mogelijk zijn. Dat het slim is en makkelijk toe te passen, een soort van zegeltjes spaarsysteem. Nederlanders zijn verzot op sparen en kortingen. Wel hoopt de heer Bergmann dat de toegenomen parkeerdruk, zoals beschreven in de droom, er niet voor zorgt dat daardoor klanten weer wegblijven. Tenslotte heeft hij aan dat er in Middelburg op de locatie van AH Lange Viele al een mogelijkheid is om korting op parkeren te verkrijgen wanneer je bij hen boodschappen doet.

 

Reactie Etienne van der Sloot (binnenstad ondernemer):

etienne van der sloot ondernemer uit Middelburg

Etienne vind ik een top ondernemer. Realistisch, positief, professioneel en zeer klantgericht. Om die reden was ik benieuwd naar de reactie van Etienne.

Beste Erik Jan,

dit lijkt mij een prima middel om onze bezoekers uit te nodigen om naar de binnenstad te komen.

Zeker een beloning dmv kopen op het parkeer tarief is iets waar de consument erg gevoelig voor is.

Ik hoop dat jouw “droom” een wake up call zal zijn voor de gemeente Middelburg en dat er een hoop winkeliers zullen zijn die hier in mee willen gaan, mijn interesse heb je in ieder geval gewekt!

 

Reactie Patrick Polie (directeur VVV Zeeland):

patrick polie is directeur van VVV Zeeland en reageert op gratis parkeren

Patrick Polie is een mede panellid van Zeeuws Diep, een radioprogramma van Omroep Zeeland waar ik regelmatig door de redactie wordt uitgenodigd. Ik heb VVV Zeeland ook geholpen met hun communicatie- en partnerstrategie die de afgelopen tijd wordt geïmplementeerd en “gek gemaakt” wat technologie kan toevoegen in persoonlijke communicatie. Erg trots en dankbaar dat ook Patrick wil reageren.

Hoi Erik Jan,

Het is een mooie ambitieuze droom. Technisch inderdaad te realiseren. Er is door ons (VVV in samenwerking met Economische Impuls Zeeland en Kenniscentrum Kusttoerisme) eerder al een visie ontwikkeld op deze digitale ontwikkelingen waar dit perfect op aansluit: de Digitale Zeeland Experience. Want in mijn beleving kun je dit soort infrastructuren het beste op Zeeuwse schaal in de basis ontwikkelen en vervolgens zorgen dat iedere plaats hier een maatwerk product op kan aansluiten. De infrastructuur die is opgebouwd voor de ZeelandPas zou nu al diverse zaken kunnen realiseren, zoals een loyaliteitsprogramma, koppeling met parkeersystemen etc.

De Digitale Zeeland Experience is een samenhangende digitale infrastructuur (online boeken van diensten, digitale ZeelandPas, digitale informatievoorziening, 1-op-1 marketing, dashboards voor ondernemers en zelfs uitbreidingsmogelijkheden naar inwonersdiensten) waarmee de dienstverlening aan de gast tot een fors hoger niveau getild kan worden en data gerealiseerd kan worden voor ondernemers (die weer vertaald worden in online dashboards).

– einde artkel –

Heb je mijn boek Reset! al gelezen?

Als een computer of telefoon het niet goed doet, zet je hem uit en opnieuw aan. Het boek Reset dat ik dit jaar heb gepubliceerd helpt organisaties, teams en mensen om de knop om te zetten. De afgelopen twintig jaar van mijn carrière viel me namelijk één aspect telkens op: hoe we met elkaar samenwerken en communiceren is voor verbetering vatbaar. Tijd voor een reset, zodat we opnieuw verbinding met elkaar kunnen maken. Het is tijd voor menselijk leiderschap!

 

3d-cover-boek

 

MAAK JE KEUZE:

IK HEB INTERESSE IN EEN LEZING

 

IK KOOP HET BOEK NU
Snel contact opnemen? Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden

 

Laatste berichten

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.